Színek a kertben

Mert még mindig vannak, akik virulnak a főkertészen kívül is a kertben. Képjo 071 Képjo 073 Képjo 074 
'Orido nishiki' japán juhar őszi ruhája, nagyon boldog vagyok vele. Reggel a vérszilva bordó leveleit és ezt a kis fát simogatja meg először a napsugár. Szinte lángra lobbannak, miközben tíz méterrel hátrébb még sűrű köd ül a veteményesben. Hajrá többi kis juhar, nőjetek magasabbra, mint a fű.
Képjo 076 
Az erikám áprilisban szokta kinyitni apró csengettyűit a kiéhezett méhek tavaszi örömére, Úgy tűnik jövőre más forrás után kell nézniük.
Képjo 020
Piros hóbogyó.  A kis fattyakat egy hipermarket parkolójában kapargattam ki -a kocsi jótékony takarásában- két évvel ezelőtt egy már pucér sövény földre hajlott, legyökerezett  hajtásaiból.. Mostanra derült ki, mivel is állunk szemben. Kaci ínycsiklandozónak találja a rózsaszín bogyókat, kerülget is a frász rendesen, mert mérgező.
Képjo 044
Az egyetlen élénk színt az évelőágyban az anyáknapi cseppecskék adják. Kész csoda, hogy a fagyos október nem nyírta ki az afrikai szépségeket, sőt, még mindig újabb virágot bontanak Azt hiszem megérdemli, hogy megpróbálkozzam az átteleltetésével és a tavaszi dugványos szaporításával.
Képjo 019
Nem csak a komposztos vödrön, hanem a napsütötte, meleg betonon, farakáson, falakon is töltődnek az utolsó lepkék. Összecsukott szárnyaikkal olyanok, mint a körtefa lehullott, megbarnult levelei. Mindig sokan vannak, bár most elbújtak a viharos szél elől, de ha kisüt a nap, talán még találkozunk velük.


Megjegyzések

BoGyo üzenete…
De szép minden! A juhar egyszerűen csodás!!!
Petra üzenete…
Szép ez a hosszú ősz, kibontakozhatnak a növények.
Csak sajnos lassan vége...
Hedvig üzenete…
Gyönyörűek a juharok!
Juhmeli üzenete…
BoGyo, még az esőben is ragyog, egyre erősebbek a színei, nálad is elférhet, vannak mininövésűek. Majd vedd fel a listádra.

Petra, Ferivel azon szoktunk röhögni, hogy mindig mondogatjuk, ezek az utolsó szép napok. Aztán nem is...:) Mert a nap előbb-utóbb előbújik és akkor máris szebb a világ.

Hédi, úgy örülök, hogy hallom a hangod! Hiányoztok!