Címke: nem kert, avagy megéri védőnőhöz járni.

Keddi párbeszéd:

-Mászik?
-Még nem.
-De kúszik?
-Igen, nyitott fürdőajtót látva fénysebességnél is gyorsabban.
-Feláll?
-Nem.
-De próbálja felhúzni magát?
-Nem. Nem felhúz, hanem le. Bármit, amit hason fekve kitapogat és érdekesnek talál.


Szerda:

Térülök fordulok. Egyszer csak a frász jön rám. A 10 hónapos kiskertész a nappali közepén ül kezében játékkal szélesen hadonászva, imbolyogva, fennhangon énekelve. Tudtam! Átver ez a gyerek engem! Ezek után bemutatta, hogy bárhol, bármilyen koreográfiában fel tud ülni, ülve a fenekén körbe tud forogni, majd négykézláb bemasírozott az ebédlőszék alá és beszorult a nemudomhogyhívják-széklábmerevítőlécekbe. Mindenhová jutott egy láb. Ezek után már azon sem csodálkoztam, hogy a kanapéra helyezett ollót meglátva, szemmel követhetetlen gyorsasággal felállt (pontosabban fogalmazva rárepült) és kidugott nyelvvel koncentrálva próbálta megszerezni a játékarzenálból még hiányzó, kétfogúaknak nélkülözhetetlen eszközt.

A fentiek ismeretében azt még nem tudtam eldönteni, hogy ritkábban, vagy sűrűbben kellene járnunk.

Megjegyzések

Andi&Tomi üzenete…
Mivel ti már nagycsaládosok vagytok, én úgy tudom lemondhatod ezt a szolgáltatást :)Nézd mivel nálam is harmadik gyermek a Kinga gondolkoztam a dolgon, hogy írásban lemondjak erről a szolgáltatásról.De mivel a látogatások egyre ritkábbak lettek így hagytam, jókat beszélgetünk a kötelező kérdések után.Hiszen újat nem tudnak nagyon mondani, mint egy első gyerekeseknek, szerintem.Függetlenül nagyon normális a védőnénink.:)
Juhmeli üzenete…
Ó, nem panasznak szántam, csak ízelítőnek. Én mindhárom gyerekkel úgy jártam, járok, hogy a védőnéninél való megjelenésünkkor a móki még nem csinál ezt meg azt. Aztán hazaérünk és mindent bemutat, amire az diktáltam, hogy ezt sem, meg azt sem.:)
Egyébként nagyon kedves védőnénink van, illetve mind a 7 az volt. Nem a mi hibánk, 3 nyugdíjba ment, a helyükre felvettek szülni, és még költöztünk is kétszer.:)
Holdgyöngy üzenete…
Azt az arcocskát, s főleg szemeket látva a múltkor nem féltem a kiskertészt, egyáltalán nem!!!
Andi&Tomi üzenete…
Tudom,hogy nem annak szántad :))én sem :))A fiad meg úgy is tudja amit tudnia kell,de nem megy az vezényszóra na :D
chanson üzenete…
Annyira szeretem, mikor ekkora törpék... Minden nap tudnak valami meglepetést okozni.
nekem az egyik kislányom hét hónaposan fogta magát és felállt. Majd a frász jött rám.
A védőnő követelte, hogy kötözzem le a gyereket, mert ennyi idősen ez nem normális... Na, azóta nem annyira kedvelem a védőnői szolgáltatást...
chanson üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Medora üzenete…
Vagy csak nagyon gyorsan fejlődik :)
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, én sem féltem, de olyan gyorsan nőnek, és a védőnő erre még stimulálóan is hat, úgyhogy lehet még ritkábban kellene mennem. Így késleltethetem az elkerülhetetlent.:)

Andrea, az biztos. Csak jól titkolja.:)

Chanson, ez igen! Az enyémek szerencsére lustább fajták, így tovább lesz hajam.:) Azért azt még mindig nehéz megszoknom (neki nem), hogy egyik nap se nem ül, se nem áll. Másnap meg ül is, és áll is. Még mindig pislogok mikor meglátom.:)

Medora, nekem is így kéne.:)