Elromlott a kertészmotorom

Hetek óta először kerültem boltközelbe (gyereket vittünk orvoshoz), én már csak ilyen antiszociális remete vagyok és meghökkentő dolog történt. Elsuhantunk a gazdabolt előtt és egyáltalán ne sikonyáltam, hogy forduljunk meg. Sőt, eszembe sem jutott. Valószínűleg az agyam képtelen volt értelmezni a hatalmas, zöld feliratot. A hiperdenemszuperben pedig nem a kertrészleg felé vettem az irányt. Érthetetlen. És később sem jutott eszembe. Szóval nem vettem magokat, helyette beszereztem egyet a hagyományosan minden évben megvásárolt és kinyírt szépséges kankalinokból. És még vettem egy álmodozós kertes újságot is. Így még várok a vetéssel egy kicsit. Talán nem néhány hetet.
Közben napról napra érezhető az enyhülés. Könnyen írom bentről a meleg szobából, hogy már csak mínusz négy fok van kint, de néhány napja még délután sem volt több mínusz kilencnél. Ma megint esett még pár centi hó finoman befedve a kitaposott utakat. Én meg visszabújok a barlangomba a szerzeményeimmel. Meg egy mandulagyulladásos, egy kötőhártyagyulladásos, és egy elképesztőeket kérdezgető kismókussal. Milyen jó, hogy megtehetem.

Ezóta még esett rá pár centi.

Míg ezt  a pár sort írtam, Peti két fontos kérdést is intézett felém:

-Anya, ki fog engem oviba vinni, ha apa megöregszik?

-Anya, ugye milyen gyorsan növök? Mint egy kutya!

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
De jó olvasni ezt a pozítiv gondolatmenetet, pld. .. milyen jó, hogy megtehetem..., és ezt most azért mondom el, mert sok blogíró szinte állandóan jajong mindenen. Persze tudom vannak nehézségek, na de ha jajongunk még nehezebb lesz...)))) Biztos érted miről is beszélek.))))

De aranyos két kis mondás!!!!))))
Anikó üzenete…
Jobbulást kívánok!
Van egy kis játék nálam, ha van kedved hozzá!:-)
BoGyo üzenete…
Jobbulást Nektek! De jót nevettem a mondásokon:))) Nagyon tündér!!
Vicuska üzenete…
Gyors gyógyulást!!! Bizony, jól esik olvasni, szeretem a stílusod, vagy már írtam? :D Édes gyerekszáj!
mancoka kertje üzenete…
Gyors gyógyulást nektek! Remélem, hogy te is megvizsgáltattad magad, mert ez bizony komoly betegségre utal, hogy az említett helyek látványa ilyen hatással volt rád! Aggódom érted! persze, ha belegondolok, nem lehet komoly a baj, mert már ott bújkálnak a sorok között a gyógyulás jelei is.
Hedvig üzenete…
Jobbulást a kicsiknek! Andrisom is épp ebben a fázisban van :-)
Juhmeli üzenete…
Névtelen (Andrea?), tényleg jó, hogy megtehetem. Most csak magunkkal kell foglalkoznom. Ha akarok, hetekig ki sem mozdulok. Még élvezem egy évig. Aztán lehet, hogy morci leszek.:)

Anikó, köszönjük, nem vészes.

BoGyo, köszi, szerencsére mindenki jól viseli. Még én is.:) Megint egy kis ablak a gyerek világára. Hihetetlen, mik vannak a kis fejekben.

Vicuska, köszönjük, nem baj, ha már írtad, legalább hízik a májam.

Mancoka, már alakulunk. Én is. Már egyre határozottabb pillantásokkal simogatom a vészültetésből kelt paradicsomokat. Bizseregnek az ujjaim, nem tudok ellenállni az első zsenge lombleveleiknek, a hétvégén ültetni fogok.

Hédi, már aludtunk is az éjszaka.:) A mandulagyulladásos torokfájás mellé még jön négy fölső fogacska is.:) Nagyon bírom amikor így sziporkáznak. Nem a fogak, hanem az ötévesek.:) Andris a négy felé döcög?

Annamarie üzenete…
Kipécéztelek, ha van egy kis időd, nézz be hozzám!