Tavasz a télben

Így állunk:
Kibújtak az első paradicsomok

 és kinyílt még
néhány krókusz.



A talicska meg púposan tele van tarackkal, amit 1, azaz egy négyzetméternyi helyről szedtem ki a néhai eper, leendő káposzta ágyásból. Már csak 16-szor ennyi van vissza. Szeretem a lehetetlen küldetéseket. Feri is. Ma a leendő vadvirágos rét helyét szemlézte. Csak azért, mert nemtudomhol látott egy doboz vadvirág keveréket 100 nm területre. Ma megnézte, hogy az baromi nagy terület, baromi nagy munka. 


Azt hiszem belevágunk.



Megjegyzések

Dominika üzenete…
:-D
Jó, hogy mindketten ugyanarra a témára vagytok rákattanva!
Edit üzenete…
ÚÚÚhhh már a paradicsomokat elültetted? :D Jajj én február 17-én vizsgázom, addig alig van időm, de nekem is el kéne szórnom a paradicsomokat.
Juhmeli üzenete…
Dominika, hát most hogy így mondod, tényleg. :D

Edit, még nem ültettem őket, ezek csak véletlen baleset folytán kerültek földbe. Szerintem megvárhatják a vizsgáidat, én sem terveztem hamarabb. Előbb zellert, meg levendulát, és káposztaféléket vetek.
Holdgyöngy üzenete…
Nekem ezek a vetések sehogysem jöttek össze, mit rontottam el. Viszont a levendulára ráment a szomszéd telkét szántó traktor, amiket széttört földbe dugtam, ezek megeredtek. Pedig semmit nem tettem, értük.
Holdgyöngy üzenete…
Nekem is álmom egy vadvirágos füves kert.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, sajnálom a levendulákat, de van öröm az ürömben, megszaporodtak. Én is tervezem így szaporítani, magról nekem is elég rossz az arány.

A vadvirágos réttel most kétféleképpen próbálkozunk. Az egyik "természetes" módon alakul ki, több éven keresztül, csak kaszálunk, itt nincs meló. A másik, amibe lehet hogy belekezdünk teljesen mesterséges, mint egy zöldséges kert, de három hónapon belül gyönyörködhetünk benne. Előtte gyomtalanítás, kapálás, gereblyézés, magvetés, öntözés. Hát, meglátjuk.