A konyhámban tavasz van

...és sok mosatlan, de legalább már olvad a kinti jégpáncélunk. 
Most így állunk.

A kényszervetést elszenvedő paradicsomok palántái frissen átültetve, kettesével, napocskában fürdőzve figyelik az ebédlő ablakból az eseményeket. Megmelegített hústűvel kiluggatott joghurtos és nagyobb tejfölös poharakban szinte eltűnnek a picinyek, de azért kerültek ennyire mélyre, mert szándékomban áll feltöltögetni a poharakat, ahogy nőnek a palánták, hogy sok-sok gyökeret eresszenek. Aztán nagy cserépbe fognak kerülni, mert csüngő balkonparadicsomok lesznek és teremnek majd a fagyok után is, mert ezeket meg fogom tudni menteni az egy-két napos fagytól, aztán mehetnek vissza a hosszú meleg őszbe. Ez a terv. Majd tájékoztatom őket is.
Paradicsom 'Tumbling Tom Red'

Az ebédlő ablakában rajtuk kívül még zellermagok napoznak egy bezacskózott palántanevelő edényben. Nekik kell a fény a csírázáshoz, a zacskó meg védi a kiszáradástól őket. Egyelőre csak gumós zeller ('Prágai óriás'), mert az maradt tavalyról, de szerzek szárzellert is, mert nagyon szeretem. 

 A konyhában már tavasz van...


Megjegyzések

Ötletes Blog üzenete…
Szia! Szeretném, ha részt vennél egy blogos játékban!
http://otletes.blogspot.com/2014/02/7-titok-rolam.html
BoGyo üzenete…
De tündér ez a kis hóember:) Meg kell keresnem a magocskákat! Nem maradhatunk paradicsom nélkül:)
Juhmeli üzenete…
BoGyo, a hóembert Peti készítette az oviban, nekem is nagyon tetszik. Tele van a ház a munkáikkal. Nem sürgős még vetni paradicsomot, nekem ezek kicsíráztak, azért kellett elültetnem. A többiek még várakoznak.