Döngics, döngics

És hogy teljes legyen a kép, még hozzáteszem, hogy rohadt alma, hortenzia nálam kéz a kézben jár.

Utálatos munkát találtam ki magamnak, nem a szép hétvégére, még hétköznap valamikorra a két esős nap közé. Tavaly télen a januári enyhe idő után jött februári hidegekben tövig elfagytak a hortenziabokrok. Mire tavasszal oda kerültem  volna, hogy kivágjam az elhalt vesszőket, már tőből szépen kihajtott, és úgy már nehéz volt metszeni. Annyiban is hagytam a dolgot. Most viszont időben észbe kaptam, na nem a hortenzia miatt, hanem a rohadt alma miatt, úgyhogy az évelőágy után ezt az almafás sarkot tettem rendbe. A két idősebb almafa alatt a kerítés mellé hortenziasövény van ültetve. Nyártól tél elejéig potyogott a bokrokba a molyos, moníliás valamint az egészséges alma is. A fák alól igyekeztem összeszedegetni, de a bokrokból kicsalogatni már nem volt lelkesedés. Most viszont, míg csupaszak, bár már pattannak a rügyek, gyorsan nekiálltam az elmaradt munkáknak. Növényvédelmi szempontból fontos volt megszabadulni a rohadó gyümölcsöktől, amik lehet a bokrokban is kárt tettek volna. Az elfagyott vesszők pedig karókként, jólláthatósági kerítésként fognak új életre kelni, a veteményesben és az évelő ágyban. Hát ennél undorítóbbat csak kisebb fejtöréssel tudtam volna kitalálni, de legalább hasznosat csinálhattam, mert máshol csak sárkorcsolyázni lehetett volna.
Hát így:
 Kiindulás
Végeredmény.
Plusz egy fél talicska rohadt almát kell még hozzáképzelni.

Egyébként pedig csak egy gyors sétára jutottam ki, vagy arra sem. Tegnap viszont egész nap kint voltunk, sokat játszottunk, kicsit dolgoztunk és kint száradtak az ágyneműk is. A mókik körme alól pedig még mindig nem sikerült maradéktalanul eltávolítani a sóder és sármaradványokat, de sóskát legelni fekete kézzel lehet a legjobban. Szóval volt döngics is, nem csak a méhek szorgoskodtak. Előbújt a fadongó is és citromlepke kísért minket mindenfelé a gyerekek nagy örömére.

Ki akarok menni.

Még mindig tart.

Tolongás a bőrlevélen.

A zellerek így állnak.
Sorol a tél alá vetett borsó.



Megjegyzések

Petra üzenete…
A kertészlét szépségei:)

Egyébként ilyenkor érdemes a nemszeretem munkákat elvégezni.
Anikó üzenete…
Már így virágzik nálad a krókusz?
Édes a "kiskutya" a képen! Olyan jó kis gyömöszölni való!:-)
Itt még saras minden..és esik!
Juhmeli üzenete…
Petra, egyre jár az agyunk. :) Úgy érzem ennél gusztustalanabb már nem jöhet.

Anikó, már egy hónapja virítanak, lassan az eső elmossa őket, de már bimbósodik helyettük a korai tulipán. Nálunk is minden másnap esik, és nagy a sár, de vasárnap lehetett játszani kint.