Homok-matek

A fakupac-felszámolási hadművelet első és egyben a legkönnyebb szakasza a szokásos plusz körökkel és némi tanulsággal lezárult. Így pár nap távlatából bizton állíthatom, hogy mi bármit képesek vagyunk elrontani, és lúzerségünkről beszereztük a legújabb bizonyítványunkat, de legalább újult erővel és magabiztossággal állhatunk neki a következő felvonásnak. 
A múltkor ott fejeztem be, hogy a rönkök méretre szabva, lecsiszolva várták sorsukat. Ezek után az történt, hogy a talajjal érintkező felületük kapott  egy vízszigetelő réteget, hogy tartósabbak legyenek. Aztán megrendeltük a kiszámított homok mennyiséget, ami fél köbméter volt. Illetve 8 mázsa, mint utólag kiderült, mert már itt fel lettünk homályosítva, hogy ezt súlyra mérik, nem térfogatra. Míg száradtak a szegélyek, addig a mókik kiásták a gödröt. A sok egyengetés után végül kb 10 centivel lett mélyebb a tervezettnél. Az események sorrendjét tekintve ez volt az első hiba. A másodikat ott követtük el, hogy lusták voltunk visszatölteni a feleslegesen kiszedett földet, inkább arra gondoltunk, hogy hozatunk még homokot, legalább meglesz a vastagsága ahhoz, hogy alagutat lehessen fúrni bele. Így éppen elég volt a homok a gödör feltöltéséhez. Kis csalódottság után azért rögtön kipróbáltuk. Nagyon jól elfértünk benne négyen is. Olyannyira, hogy mikor Feri visszajött a kaszálásból és megkérdezte, hogy kész van-e a vacsora csak néztem rá értetlenül, majd rohantam a konyhába az elfelejtett vacsora után nézni. Hosszas tanakodás után a jól megsült jelzőnél maradtunk és fogyasztásra alkalmasnak ítéltük. Sokkal inkább, mint a homokozóban sütött több tucat teknősbékát.  Szóval kell még homok, de ki hozza és mivel? Végül nem is ez volt a komolyabb kérdés, hanem hogy honnan. Legyen közelebbről. Harmadik hiba. A korábbi helyen a nyolc mázsa homok 30 centimétert töltött fel. Az újabb 3 mázsa már tízet sem. Nagy csalódottság. És még nagyobb mérgesség. De már elmúlt. A mókik örülnek. Én pedig dolgozom a következő terven, aminek az a lényege, hogy hogyan lehetne a fürdőkádban és a lakás minden pontján fellelhető homokot visszajuttatni a  származási helyére.




 Próbaüzem.
Itt még az újabb szállítmányra várva.

Hogy mi a tanulság? 
Még nem döntöttem el a kettő közül valamelyik:

Tartsd magad a tervhez -nem mindig és minden körülmények között- mert azért készítetted.

Ne készíts tervet, úgysem tartod be, és legalább nem ér csalódás, sőt nem is bosszankodol.




Megjegyzések

BoGyo üzenete…
Gyerekmunka;)
Nagyon jó homokozótok lett! Szívesen küldenék tőlünk homokot:), itt csak az van.
Anikó üzenete…
Mennyire aranyosak!:-)
Nekünk csak mobil homokozónk van, abba 1 zsák kell egy évben feltölteni. azt meg lehet kapni hiperben..jó már csak egy gyerek homokozik..:-(
Petra üzenete…
Soha, sehogyan nem tudod eltünteni. A homokot.
Homokmentes övezet legközelebb akkor lehet a lakás, ha a gyerkőcök nagykorúak lesznek. (Na jó ez kis túlzás volt).


Petra
mancoka kertje üzenete…
A lényeg a lényeg: Szuper jó lett a homokozótok! Nagyon szeretem ezeket a munkás képeket!
A homokmentességre nincs ötletem, mi is szenvedtünk tőle. A szomszédasszonyom mindig levetköztette a gyereket az ajtó előtt, de nekem ehhez nem volt szívem.
Bizony, ettől a gondtól egyhamar nem szabadulsz meg.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, köszi. A homok elég lett volna, ha...:)

Anikó, még jó hogy van utánpótlásod. Csenge. Hu, néha izgulok, mikor olvaslak, mi lesz nálunk. Már most nem fogadnak szót.
Juhmeli üzenete…
Petra, igen látom, hogy bele kell törődni és többet sepregetni.:)

Mancoka, Feri azt mondja, hogy ők tizenévesen is homokoztak. Akkor már igazi, nagy dolgokat alkottak. Remélem igazatok lesz és nem szabadulok egy hamar a homoktól.
Hedvig üzenete…
Nagyon klassz!
Juhmeli üzenete…
Hédi, köszi! Majd mondjatok valami biztatót a szulákkal kapcsolatban. Ha jól emlékszem Ági is küzdött vele. Hogy áll a meccs?
Nyözö üzenete…
Hát Meli kedves a végeredmény a képek tanúsága szerint: önfeledten homokozó mókik, akik mint minden rendes gyermek a házba hordják a homokot. :) Azaz bárhonnan nézzük az eredmény teljesen tökéletes lett.
Juhmeli üzenete…
Nyözö, meggyőztél. :) A mai nap szerintem ott fog eltelni, főzni is ott fogok...
Hedvig üzenete…
Áll a szulák? Fut! Nincs időm kapálni. Azért idén még tervben van a mulcs.
Juhmeli üzenete…
Ezek szerint, még nincs lejátszva a meccs. Szólj, ha tudsz valami jó praktikát. Addig spriccolom.