Én mondtam, hogy sűrű

... a május.

Minél több a munka, annál inkább nem csinálom. Most, hogy végre vasalhatnék itt bent a hűvösben, mert mire odakint a vakító  napsütésben kiteregettem, addigra Bálint kinyúlt, de annyira, hogy még a cumit is csak a levegő felhajtó ereje tartja a szájában. Szóval most senki nem rángatná a vasalózsinórt, és senki nem adna harapós puszit a fenekemre, hogy anyagyerejátszani, ehelyett itt ülök és elmondom, hogy tegnap végül mégis Feri kaszált és a lucok sem lettek elültetve, mert helyette pizzasütés volt és mókusfürdetés, de lesz ez még így sem. Majd ma! Lesz ez még így sem, vagy majd ma elültetem őket. Viszont míg a malacok mókusok visítva tisztálkodtak, ezer köszönet Feri, addig én csigacsapdát gyártottam üres ásványvizes üvegből. Míg ástam be őket az eperágyásba, és komfortosra béleltem a bejáratát, addigra rájöttem, hogy ennyi csigának a világ összes söre nem elég, pedig én azt az egy dobozt is sajnáltam tőlük. Aztán arra is rá kellett jönnöm, hogy eddig burokban éltem és meg voltam kímélve olyan logikai feladatoktól, mint egy dobozos sör felnyitása. Miután tíz másodpercig hiába próbálkoztam kinyitni a fülecske nem arra való felével a dobozkát, pedig egy kortyot sem ittam előtte, nyugtáztam, hogy megrögzött lúzer vagyok. Ezek után töltöttem sört az üvegekbe, a maradékot pedig a megszáradt fűkupacon üldögélve elfogyasztottam, bízva abban, hogy elég magas a fű az udvarban ahhoz, hogy ne lásson meg senki, és abban is, hogy az epertől mámoros csigák szeretik a sört.
Ma reggel szemrevételeztem a  fogást. Elég gyengére sikerült, nagyjából egy-egy tucat pácolódott üvegenként, mostanra talán meg is főttek, de nem akartam még kiönteni a sört, hátha ma este még jönnek úszni egy páran.


A továbbiakra való tekintettel pedig IDE NEKEM NÉHÁNY INDIAI FUTÓKACSÁT!


És akkor idén még nem is keseregtem a virágbogarak és a vándorpoloskák miatt. Akkor most ezt is bepótolom.
Sex on the beach I.
Virágbogarak a rózsáimon.
Nincs kedvem befőttesüvegezni, de lehet, hogy erőt veszek magamon. Ezeket nem permetezem le rovarölővel, mert az illatos, pirosakból nagyon finom szörp készül.
Sex on the beach II.
Vándorpoloskák a mángoldon.
A mángoldot, káposztaféléket mindig hagyom virágba menni, no nem a magok miatt, hanem mert a poloskák szeretnek itt randevúzni. Akkor lepermetezem őket rovarölővel. Ha már kiürült a randihely, akkor vágom csak ki a növényeket. Így kevesebb gondom lesz a poloskákkal nyáron. Nagy kárt tudnak tenni szinte bármilyen terményen, de leginkább a csemegekukoricát, uborkát, paradicsomot és paprikát kedvelik. Ja, és a zöldbabot is.

A kert viszont egyre inkább beérik. Egy-egy szeglet kitisztul, benépesedik, virágba vagy csak színekbe borul.



És ma már sétáltunk  reggel egyet Bálinttal. Néztem, ahogy a madarak már röptetik a fiókáikat. Én is az enyémet, most kezd járni a kis drága. Nagyon élvezem. Nyírtam egy kicsit füvet is, meg betöltöttem néhány sor krumplit. Nagyon el vagyok vele maradva, már bimbózik. Este talán ültetek is.

De addig is, IDE NEKEM NÉHÁNY INDIAI FUTÓKACSÁT!




Megjegyzések

Névtelen üzenete…
A kacsák eszik a zöldet is ám, nem csak a csigát sőt ha zöldet találnak nem is bajlódnak a csigával.
A sörcsapdákat meg lekel takarni, hogy hűvös nedves maradjon alatta akkor több jön.
Medora üzenete…
Köszi a csigacsapdát, megcsinálom!Szépen sorol a hagymád.És látszik a kerteden, hogy sok munkát fektetsz bele.
Anikó üzenete…
Micsoda biggyesztés!:-) Sörben pácolt csiga...:-DDD
Fernel üzenete…
Bocs, hogy belevau, de az indiai futókacsa csak a csigát eszi meg.
Egész ősszel-télen hirdettem a barátnőm futókacsa-párját, mindhiába. Úgy lehet, a róka olvasta a jófogást, mert a télen a Mariskát elvitte. Azóta Sanyika igen szomorú :( Állítólag párban érzik jól magukat. Amíg tartott az esős idő, itt is nagy csigainvázió volt, legnagyobb bánatomra idén a spanyolok is megjelentek. Mióta nem esik, azóta nincs meztelencsiga. Vagyis biztos van, de nem látom. Sajnos, a Sanyikát nem tudom kiszervezni, nincs bekerítve a kert, és sok a kóbor kuty, macs, úgyhogy nem tudok felelősséget vállalni az integritásáért. De ha erre jöttök, elintézem nektek, hogy örökbe fogahassátok Sanyikát :D
Monika üzenete…
Bizony ,bizony ,én is megerősítem,hogy az indiai futókacsa csak a csigát eszi és azt mondta nekem egy tartó,hogy nagyon kedves állatok: mennek a gazdi tán mindenhova.
Én két undormány csigát már lesóztam.Tudom,hogy nem ez a legjobb megoldás, de gyors hatású és nem akartam,hogy eliszkoljanak.
Juhmeli üzenete…
Mr. Pickles, köszi, az új töltést már máshová teszem.
Juhmeli üzenete…
Medora, köszi, tényleg szépen megnőttek már, de a jég jól megcsapkodta őket, és a rohadt csigák ezeken is másznak.
Juhmeli üzenete…
Anikó, ugye, tudok én is.:) Tegnap nem főztem, maradék volt.
Juhmeli üzenete…
Fernel, hétvégén vásár, lehet megnézem magamnak őket. Nálunk el van kerítve a kert, de aggódom, hogy mire jönne az alvásidő, már nem lenne meg a kacsa. Félek, hogy elvinné valami. Rókát még nem láttunk, de a nyest szokott hagyni jeleket, az egerészölyv vadászik itt a kertben és a szomszédosokban is. A baglyoknak már túl nagy falat lenne. Rengeteg a csiga. Már ezernél jár a gyilkosságok száma. Abba is hagytam, mert teljesen felesleges, és roppant undorító. Meg tartok attól is, hogy nem tudjuk majd megfogni őket, és kergethetek két kacsát minden áldott nap 2000 m2-en. Bár a sport akkor ki lenne pipálva. :)
Juhmeli üzenete…
Mamka, én eddig hamuval próbálkoztam, de elfogyott, csiga pedig elképzelhetetlenül sok van. Még a fokhagymát, kakukkfüvet, vöröshagymát is ellepik.
Andrea üzenete…
Meli!
Mifelénk is van meztelen és kúposcsiga /talán ebből mégtöbb van/ rendesen. Egyik nap - én balga - a pincében találtam az egyik müa.ládán 1 jól megtermett meztelent, minekután még tele volt a kezem gondoltam kiteszem ládástól együtt, gyors felviszem a házba a cuccaimat, hozok sót... na mire visszaértem a meztelen elodalgott, hiába nézegettem merre is lehet, már nem találtam, és akkor még azt mondják, hogy lassú, mint a csiga..))))

Nagyon szép a kerted, gratulálok! Ügyesek vagytok mind a ketten a férjeddel együtt!
Juhmeli üzenete…
Andrea köszi a dicséretet. Nálunk idén rengeteg a csiga, bármerre mész telis-tele minden. Egy epret öten rágnak, a gyerekek van hogy nekiállnak számolni őket, de feladják. Pluszban még a hangyák. Palántaültetéskor minden második lapát hangyaboly volt. Szerintem ezek vágták tönkre a káposztáimat is.
BoGyo üzenete…
Remélem sikeres lesz a csapdád!!
Rusnya egy állat a mesztelencsiga, nagyon nem szeretem őket.
A kertetek csodás!
Juhmeli üzenete…
BoGyo, köszi. Engem nem zavar a kinézetük, csak az egyedszámuk.:)
Zzev üzenete…
Most tényleg csak kérdem, ha csak meztelen csigát eszik akkor hogy marad éltbe télen? Na ugye. A kacsák minden evők lehet, hogy a csigát jobban szeretik mint mást, de ha csiga nincs más is ehető nekik.
Juhmeli üzenete…
Mr. Pickles, persze eszik mást is.:) Télen szemes takarmányt, de ilyenkor csiga a reggeli, az ebéd és a vacsora is. Már találtam a környéken, csak kerítést kell foltozni, nehogy lelépjenek.