Újra műszaki vizsga, újabb növények

... a DM kertből.

Lehet, hagyomány lesz a kétévenkénti kocsi műszakiztatás, az anyák napja és a faiskola hármas egybekapcsolása Feri részéről. Két évvel ezelőtt a jeles nap(ok) alkalmából három szerbluc csemetével örvendeztetett meg. Nem voltak arasznyiak sem. Sajnos kettő beadta a kulcsot, de a harmadik szépen cseperedik. A kétéves "szülinapja" alkalmából újabb méricskélésen esett át, jelenleg 114 cm. Két év alatt egy métert nőtt. 
2 éves szerbluc.

Most két arasznyi szerbluc gyerekkel, egy aranylevelű fürtösbodzával és egy oszlopos ginkgóval állított haza. Mert páfrányfenyőt mindig is szerettem volna. Szeretem a leveleit. A ritkás, nagy helyet követelő ágrendszeréhez viszont nem ragaszkodtam, így oszloposan befér hozzánk is. Már csak egy végső helyet kell neki találnom.

Csoportkép.

Azt hiszem, egy időre befejeztük a kert benépesítését. Őszre még tervezek 4 barackfát a sövénybe, de most már ráülök a kezemre.

Megjegyzések

Petra üzenete…
Hiába!
Ja, és az ígérgetés is felesleges:)

Petra

(Mikor jöttök?)
Holdgyöngy üzenete…
Nincs olyan tele kert, hogy még egy növény ne férne be. Ma én ritkítottam, feláldoztam a vérehulló fecskefüvet. Ráfeküdt a mályvára. Jó a címlapfotó!!
Andrea üzenete…
Meli!
Nagyon jók az új kis növények, különösen a ginkobiloba növénykétek csodaszép, nagyon tetszik a levele, a Zsolnayba is van egy étkészlet ginkobiloba levélkékkel, mindig a csodájára járok, oly szépen mutat - elegánsan - az étkészleten.
Hol vette a párod, és mennyiért?, ha elárulható.)

Ma 16 óra felé - épp nem esett - kimentem a kertbe, mert már nagyon kiváncsi voltam, hogy mit csinált a csütörtöki hatalmas szélvihar, sorolom: a jobboldali kerítés kb. 40-50 m hosszan be lett vonva dupla zöldhálóval, alul-felül végig fűztem a hálót sűrűn, na azt több helyen letépte, szintén a kerítés mellett hosszan van ültetve leylandi ciprus, ami már kb. 2,5-3 m magas, na ott egypárat elferdített, a most kezdett szépen nőlni a trombíta-folyandárom egy helyen, azt is ellökte a szél, az egyik szomszédnak a nagy diófája, ami közel van a telekhez, abból egy hatalmas ágat letőrt, és átdölt a kertünkre, még szerencse, hogy majd csak ezután csináltatjuk meg a kerítést, mert most nagykár lett volna, az egyik futórózsát eldöntötte az egyik oldalra, röviden ennyi, a többi pedig szóra sem érdemes.))

Nálatok csinált valami bajt a csütörtöki hatalmas szélvihar?
Andrea üzenete…
Petra, ha nem laktok messze Pécstől, szívenes én is elnézelődnék a kertedben egy kicsit.)))
Juhmeli üzenete…
Petra, számíthatsz ránk. Hamarosan. Írok emailt.

Vásárolni meg most tényleg nem akarok, sok vágyam teljesült idén. Most gyűjtök egy nagyobb falathoz.:)
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, Feri családosabb blogot akar.:) Idén nagyobb rendben próbálom én is tartani a kertet, hogy kevesebb csiga- és poloskamenendék legyen, legalább a vetemény körül. Eddig elég jól állunk.
Juhmeli üzenete…
Andrea, sajnálom, hogy ilyen nagy károkat okozott a szél. Nálunk ilyen nem volt. Igaz a Sentinel megint megborult, és a juharom is, meg egy körte is, de ennyi. A korábbi viharok, jégesők okoztak inkább nagyobb kárt a gyümölcsökben.:(

Kozármisleny után Újpetre felé van egy faiskola, DM kert a neve, van honlapjuk is, webáruházzal, érdemes nézelődni náluk:

dmkert.hu
Nyözö üzenete…
Jó hogy olvasok kommentet is feléd Meli. :D Már kezdtem nagy szemeket mererszteni hogy a DM-ben növények???? És kezdtem fenni a kis lila társkártyát, hátha növényre is adnak ott valamit nem csak papírzsepit. :) Tiszta szerencse, hogy nem caplattam le a saras gumicsizmámban (nem, ez csak ződ, nem kárókockás) a kis piperésüvegcsék között hormonport keresgélni. :)

Petra üzenete…
Oké, Meli.
És Andreának is, ha olvassa:

Kaposvár. Nincs messze, úgyhogy megbeszélés kérdése.

Petra
Juhmeli üzenete…
Nyözö, azt megnéztem volna!:)

A kárókockás a múlté, én is zöldben csónakázom már.