Nagyon rendes szomszéd vagyok

Azon túl, hogy jóllakatom a csigákat a kertemben, sőt sörrel át is csalogatom őket, valamint 5 napig etettem -a megbeszéltek szerint- a néni távollétében valaki MÁS macskáját, mindig nagyon udvariasan elfogadom a heti kétszer felajánlott saláta adagot, amit a csigák nem fogyasztottak el nála, mert nálam voltak.


Ma végre sarkantyúka is került hozzá. Tíz évet vártam a pillanatra, hogy megkóstolhassam. Az első meglepő volt. Édes, lédús, zöldes, majd rukolásan keserű, végül csípős, mint a retek, a többiben viszont semmi különös íz. Nem értem. Mégsem sikerült minden állatot kirázni belőlük? Mindegy,  akkor is sikerélmény. Kár, hogy nem láttam, mi rejtőzött az elsőben. Igaz, akkor meg sem ettem volna.

Megjegyzések

Monika üzenete…
Gyönyörű! Piszok csigák!!!!!
A sarkantyúkát kissé későn vetettem, de majd fog virágozni remélem.
Én sózom a meztelen csigákat brutál módon.
Holdgyöngy üzenete…
Én meg profi gyilkos lettem, ásóval. A sörcsapda emberem feladata. Tetszik a MÁS macskája.
BoGyo üzenete…
Veled mindig történik valami:)
Csigák ellen nekem is kell vmi:((
Juhmeli üzenete…
Mamka, én már feladtam lassan rájuk sem taposok, a világ sója, söre nem lenne elég.:( Majd jövőre más lesz.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, azért a szomszéd néni macskája jól van. Tegnap láttam heverészni az évelő ágyamban, de enni nem láttam soha, csak másokat.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, a sörcsapda jól működik, lehet érdemes megpróbálnod, kisebb a területed és nem annyira dús még.
Aranyalma üzenete…
Nekem tavaly volt sarkantyúkám, a földibolhák zabálták földig. Csiga ellen olvastam kávézaccot is, hogy azzal kellene körbeszórni az ágyásokat, de nekünk brutál mennyiségre lenne szükségünk. A sózás viszont a földnek nagyon ártalmas, azt kérlek ne csináljátok.
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, az idei nálunk a sarkantyúkák és a meztelencsigák éve. Eddig. Én fahamuval próbálkoztam, elég jól működött, de elfogyott. A sörcsapda csak próba volt, városi legendának tartottam, de jól működik. Akinek csak kicsi kertje van, hasznos lehet. 2000 m2-en viszont nem megoldás. Most kacsákkal nyomulok.
Aranyalma üzenete…
A fahamu nekünk is elég hamar elfogyott,krumplibogárra is nyomattuk, egyből lefordultak a levelekről, a sörcsapda másfél éves kislányunk miatt nem működik, mert egyből kiszúrja és tuti hogy csak azzal szeretne játszani . A csirkéről olvastam még hogy az egyetlen természetes ellenszere a krumplibogárnak. Estére kölcsönkérem a szomszéd baromfiudvart, mind2 állat fellelhető:-)