Július 13.

Ma a napocska a kukoricagóré előtt pizsiben és gumicsizmában talált egy ecset és négy kacsa társaságában. Majd beszerzőkörútra mentünk, minek eredményeképpen holnap - nem fogjátok kitalálni- kacsaólat készítünk. A kacsapalota a futókacsák nagy felháborodására tulajdonost váltott.
Vérszomjas palotafoglalók.

Hat kis pecsenyekacsa. Mivel a nagyok csak éjszakára használták az ólat, a kicsiknek viszont nappalra is kell, főleg, amíg macskaeledel méretűek, így megkapták a régi helyet. Sajnáltam a nagyokat, akik értetlenül kerülgették a megszokott kuckót, de így volt a legpraktikusabb. Ha a kicsik megnőnek, és összebarátkoznak, akkor össze is bútorozhatnak. 
Aztán volt ma még felhőszakadás, és játék az esőben, pocsolyázással. Alakul a pad is, holnap újra festés.
Főhadiszállás.
Érik már a rendrakás gondolata. Lassan.

Gazoltam is egy kicsit Rúzsa-Presser élő koncertre. Szeretem Harkány akusztikáját. Csak kicsit fájt a szívem, hogy jó lett volna... De így is jó volt. A kertben, a kacsákkal, a tengernyi csigával és a haladós munkával.

Mivel a kacsákat simogatni nem lehet, bár a mókik mindig bepróbálkoznak, így befogadtunk egy cicát, aki velünk lakik a házban. A lakosztálya egyelőre a fürdőszobában van és két egymásba fordított tejeskartonból áll. Nagyon jól nevelt szobacica, nincs is gond vele. Ezt a véleményt Feri nem osztaná, mert őt két estéből kétszer üldözte el a kanapéról meccsnézés közben. 










Megjegyzések

Medora üzenete…
Üdv a macskatartók klubjában!
Andrea üzenete…
Meli!
Aranyos a kis simogató, és a kis simogatott is!)
Itt is hatalmas zuhé volt, alig bírtam hazavezetni a kertből, volt ahol meg kellett állnom az út szélén, és megvárni amíg lecsillapodik az eső.
BoGyo üzenete…
Mennyi új jövevény:) Nagyon aranyosak!
csakBea üzenete…
Macska a lakásban? Ejnye! :)
A futókacsák a szabad ég alatt éjszakáztak?
Monika üzenete…
Nagyon élveztem ezt a beszámolódat is!!!!! :)
Bírom a kacsákat! Szeretnék én is : kicsi a kertünk,de sok a csiga.A kacsák igazi személyiségek: tényleg nem értik és látszik,hogy fel vannak háborodva ,hogy kiszorultak..)
Néhány napja furcsa neszezést hallottunk a konyhában. Én biztosra vettem,hogy egér. Tegnap ülök szép nyugiban az asztalnál és a csendben a kis egérke mászott fel a konyhapultra.Akkorát üvöltöttem,hogy férjem lélekszakadva rohant. :) Kettő egérfogó be lett vetve és 5 perc múlva benne volt az áldozat. Kisunokánk előző nap kérte,hogy ne öljük meg,hanem fogjuk meg és engedjük el.Elmagyaráztam neki,hogy nem biztos,hogy ez sikerülni fog és ha belekakil a kajánkba,akkor mi leszünk betegek,tehát választani kell.
Nem mondjuk el neki,hogy megdöglött. Azért még hagyom az egérfogót ott,háthA nem egyedül volt. Brrrrrr.
Monika üzenete…
Ja,igen! Most nem ellenkezett a férjem,hogy legyen újra cicánk.Addig nem volt egerünk.
Holdgyöngy üzenete…
Imádom a Bálintos fotókat,s még macska is!!!
csipicsi üzenete…
Látom nálatok is beindult a raklap projekt! ;) Hogy a fiúk mennyire szeretnek ezzel kreatívkodni! Ügyesek vagytok, szépülgettek rendesen! :D
Juhmeli üzenete…
Medora, köszi, jó újra itt, csak szokni kell, hogy Bálint mellett mást is nevelni kell arra, hogy nem másszon fel az asztalra és ne tépje szét a kanapé kárpitját...:)
Juhmeli üzenete…
Andrea, úgy tűnik nap nem marad szárazon ezen a nyáron. Tök jól tudtam gazolni és láttam, hogy a túlélő, majd újra kinyírt ribizlidugványaim hajtanak.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, nagyon csípem a kacsákat, kicsit, nagyot egyaránt, egész nap csak nézegetném őket.
Juhmeli üzenete…
Bea, ahogy öregszem egyre (megalkuvóbb) bevállalósabb leszek.:)

Kacsák azon az éjszakán búcsúalvást tartottak a palotában, míg a kicsik a szuterénban aludtak egy átmenetit a bölcsődében.
Juhmeli üzenete…
Mamka, a kettővel ezelőtti házunk öreg volt és igazi egértanya. Amennyire szerettem az elején, annyira utáltam ez miatt a végén. Mikor terhes lettem, akkor végképp megszabadultunk tőle.

Kacsák jelenleg nem csigásznak -eszem a zúzájukat-, sztrájkolnak. És sóskát esznek.
Juhmeli üzenete…
Mamka, ennél nyomósabb érvet ki sem lehet találni. Az egeret nem te fogtad?:P
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, macska Bálint nélkül nincs, ő a legnagyobb rajongója a szőrösnek. A macska meg majd megszokja.:)
Juhmeli üzenete…
Csipicsi, mi nem szedjük szét őket, meg is bolondulnánk ezekkel a menetes szögekkel, csak fűrészelünk, festünk, csavarozunk. Meg felújítjuk, ahol elkorhadt, mégis csak 8 éve rohadnak szabad ég alatt. De most jó útra térnek.