Július 3.

Ma csak annyi időt töltöttem a kertben, hogy lássam, talán mégis lesz pár tő uborkám, cukkinim és sütőtököm. Meg azért, hogy lássam a lótücsök az őszre-télre készített ágyásokban szinte minden zelleremet kinyírta, de kedvelhette a cikóriát és még valamelyik salátát is, mert nem csíráznak, de ott haladnak a járatait jelző repedések, ahová vetettem őket. Ugyanabban a sorban középre vetett római salátát kikerülte. Úgy tűnik válogatós. A póréhagymákat is békén hagyta eddig. Aztán még az is kezd egyre biztosabbá válni, hogy idén sem kell lóbabot enni. A magok egyszerűen nem fejlődnek ki a hüvelyekben, és a vándorpoloskák már így is nagyon megszívogatták őket.

Aztán, hogy legyen valami jó is, szedtem pár szem epret a csigák elöl, és két szem próbabarackot is. Holnap szüret!


Voltunk viszont egy másik kertben egy kedves olvasómnál, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Fiatal kert, gyönyörű kilátással, nagyszerű kialakítással, sok lehetőséggel, gondos gazdával. A mókik nagyon jól mutattak a hegyen, de még annál is jobbakat szaladtak, a gurulás Bálint különszáma volt a lejtős terepen. Hazajött velem egy egész fűszerkert, és néhány gyönyörű pozsgás is. Össze kell szednem magam, hogy ha egyszer hozzánk is jön látogató, ne szaladjon el a látványtól, hanem jól érezhesse magát és megpihenhessen nálunk. De ma már nem állok neki kertet megváltani.


Természet alkotta, kertész hagyta vadvirágos rét, alias gyümölcsös.



Erről beszélek.

Megjegyzések

Aranyalma üzenete…
A kert megváltására következő a javaslatom: ( a zárójelben írt dolgokat inkább ne rakd bele a hirdetésbe és akkor tuti tolongani fognak a kapuban következő nap)

Hirdess online 3in1 Wellness Hétvégét!
Szolgáltatásaink:
Relaxálással egybekötött méregtelenítés és barnulás (gazolás)
Stresszoldással egybekötött méregtelenítés és barnulás (kapálás)
Kardio edzéssel egybekötött méregtelenítés és barnulás (ásás, csákányolás)

Fanatikusoknak és/vagy nagyvárosi de vidék után vágyódó nomád lelkületűeknek munkatábort is indíthatsz Ki nem dolgozik ne is egyék jeligével.
Fürdés a patakban (az van a kert végében ugye?), alvás a csillagos ég alatt.....
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, klassz ötlet, néhányszor megfordult a fejemben nekem is, de -látod ezt még soha nem kötöttem az orrotokra- roppant irigy és területvédő vagyok.:)

Aranyalma üzenete…
vagy csak azért nem, mert annak a zöldségnek, gyümölcsnek van a legjobb íze amiért vért izzadtál..
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, te a vesémbe látsz...