Július 4.

Ma megint nem a saját kertemben voltam, de egy percig sem bántam, ahogy tegnap sem. Feri főnökének tanyáján múlattuk az időt, mókik nélkül, de legalább sok pávával és kettővel több komondorral, mint ami a jóllétemhez szükséges.. Ilyen élményben lassan hat éve nem volt részünk. Se mókinélküliségben, se tanyában. Azon a megrázkódtatásom még túltettem magam, hogy ruha híján nem fürdőzök a tóban, de az minden határon túlment, hogy hazafelé a nemszabadbemenni kertészetben csak tébláboltam, mert senkit nem tudtam piszkálni úgy, mint neszaladjál, viddvissza, nenyúljhozzá, nemvesszükmeg, biztosmostkellpisilni, katiholvagy, petihovatüntél.... Szóval fene nagy szabadságomban kénytelen voltam vásárolni néhány magocskát őszi/téli káposztaféléket palántaneveléshez, őszi mákot. Feri viszont komoly szándékkal érkezett, vett futónövényeket, mint kiderült, édesburgonyát, és egy kicsi kaspót, hogy pozsgást ültessen bele, ahogy azt az Andreánál megkívánta, és mivel megtetszett neki a díszgyertya, azt is hozzácsapta a kompániához. Becsúszott még két ajtókopogtató, a nemlétező garázsajtónkhoz, ami jelen állás szerint úgy van, hogy nincs kész, kivéve a rajtunk kívül álló dolgok, mint például a gyönyörűséges kapupántok.
De este megint leszedtem  a csigák elől a szokásos 5 szem epret, és nem a csigák elől, de néhány őszibarackot is kóstolónak.

Megjegyzések

Aranyalma üzenete…
jajj a díszgyertya nekem is nagyon tetszik! Azt még nem tudtam eldönteni hogy fehéret-é vagy rózsaszínt... valahogy megpróbálom beilleszteni mindkettőt..
Andrea üzenete…
Meli, örülök az új kaspónak - ugyan még nem láttam, de biztos szép - biztos nálatok is szépen fognak benne mutatni a pozsgásnövények!
Ajtókopogtató a garázsajtóra?))) Kinek kopogtattok ott?)))
Jó lehetett tobzódni a kertészetben, de előtte a kis kikapcsolódásotok is, a tanyán, biztosan nagyon jó lehetett.
Ilyen jó kis melegben az embernek mindig a táskájában kell, hogy legyen egy fürdőruha, sose tudni alapon....))))
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, Feri úgy döntött, hogy amelyik szépen virágzott, azt tette a kosárba.:)
Juhmeli üzenete…
Andrea, lesz majd kép is.

Garázsajtóra kopogtató kilincs helyett kerül, mert olyan khmmm rusztikus lesz.:)