Forró nyári éjszakán

..., mikor a mókik már alszanak, el sem tudok képzelni romantikusabb programot, mint kipattanni az ágyból és pizsamában, visszafogottan vihogva pallókat, gerendákat pakolni a góré emeletére a várva várt eső elöl. Aztán leülni a fetrengőbe szomjat oltani, beszélgetni, végül pancsizni a medencében. 
Mostanra viszont már hűvösek az éjszakák, nappal is hűvös szél simít végig meztelen tagjainkon, kedvenc időm közeleg. Hozza a füst illatát, a körtét, a szőlőt, a színeket, fűnyíró helyett a láncfűrészeket. Jó lesz, de addig még sok dolog fog történni, mint ahogy sok dolog történt is. Túl vagyunk az ebédlő festésén. Elkészült a garázskapu. A fémmunkán kívül minden Feri keze munkája. Én megálmodtam. Ő megcsinálta. Mérte, vágta, csiszolta, marta, festette, összeállította. Azóta a gyerekeket nem lehet kiirtani a garázsból, reggel bemennek és jóformán sötétedés után kerülnek elő.
 Ilyent szerettem volna.


Most ezt látom a konyhaajtóból.
Ez helyett.

Vettünk télire fát is. Most ahhoz készülnek kalodák.
 Mókik mindenhol.
Mostanra már öt van megtöltve.
Közben a veteményes is alakul. Minden napra jut valami, amiből télire is marad. Paradicsom, uborka, zöldbab. Lett tárkonyos körte lekvár is. És már tervben a következő adag, mert elkezdtünk rájárni. Paradicsomból fűszeres szószok és natúr levek lettek. 
Ilyen szépen kihajtottak a levendulák. Sőt, megint hozzák a bimbókat, egyesek virágoznak is.
Idén sikerült az ölesbab. 
 A paradicsomok is megvannak.
 Levél nélkül. 
Már ilyen nagyok a pecsenyekacsák. 
A majdnem futókacsák pedig leandercserépnek álcázzák magukat. Sajnos már csak hárman vannak, egy gácsér egyik pillanatról a másikra elpusztult. Feri Maradékoknak hívja a többieket. 

Nekiálltam magokat is gyűjteni, érkezik az időm.

Végre fény derült egy három hónapos rejtélyre is. Bálint szótárában az ákuká kifejezés számunkra teljesen értelmezhetetlen volt. Bármikor, bárhol, bármilyen testhelyzetben és élethelyzetben alkalmazta. Mostanra kiderült, hogy ilyenkor a Mókuska kezdetű klasszikust énekli nekünk. Jobb később, mint soha.



Megjegyzések

Andrea üzenete…
Meli!
Gratulálok Ferinek csodálatosan szép garázskaput készített!
A fetrengőbe, ha van még raklapotok, akkor abból pld. nagyon odaillő asztalt is tudtok csinálni, jól megpakolható is ráadásul minden finomságos étekkel.)

Jó kis nyári éjszakák lehettek.))

Szépek az ölesbabok, a paradicsomok pedig jól beindultak, na a kacsák aztán gyorsan szép nagyra nöttek.
fenci üzenete…
Nagyon jó lett a garázsajtó, minden elismerésem! Engem is megcsapott már a múlt héten az a bizonyos füst, ami már az őszt idézi - este a fények már ősziesek, a reggelek csipősek (11 fok volt ma) - de úgy szeretem én is!
BoGyo üzenete…
Gyönyörű lett a garázskapu!!! Nagyon ügyesek vagytok!
A kertetek szépséges, mint mindig:)
Szép napokat és jó gyűjtögetést!!
Aranyalma üzenete…
Jajj nagyon szép lett!

Az ebédlőről lemaradt a kép:-)
Juhmeli üzenete…
Andrea, köszönjük a dicséretetket. Remélem a te paradicsomjaid is jól viselkedtek. Raklapasztal betervezve, csak már nagyon elegem volt a festésből, de meglesz.
Juhmeli üzenete…
Fenci, nekem ilyenkor a legjobb. Egy kicsit lelassulok, szimatolok, nézelődök, sétálgatok, álmodozom. És szeretek felöltözve lenni.:)
Juhmeli üzenete…
BoGyo, köszönjük, Feri nagyon sokat tanult a nyáron. Magáról is.:)
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, lehet, hogy pótlom.;P
Dominika üzenete…
Hu, Meli, minden gyonyoru nalatok! Ferid egy aranyember! Mokik meg ugy nonek, ne nyuzzatok oket ennyire, mert ripszropsz lehagynak teged!
Egy csoda a kerted!
Juhmeli üzenete…
Dominika, egy csoda, az biztos, mert nélkülem is eldöcög.:)

Mókikon még nem találtam se lassító, se kikapcs gombot, szóval marad a csodálkozás és a beletörődés.

Feri pedig nagyon boldog és ő lepődik meg legjobban saját magán.:)
Medora üzenete…
Meli, mindig gyönyörködni járok a csodakertedbe. Rengeteg munkátok lehetett ezen az esős nyáron.
Juhmeli üzenete…
Medora, az eső miatt könnyebb is volt, lehetett gazolni földet művelni és nem kellett locsolni. Szóval én örültem neki. De ezt csak lábujjhegyen merem suttogni.:)