A rózsakertről

Arról is, hogy a tervek változnak, de nem maradnak tervek.

A rózsakert nem költözik az évelőágyba. Osztottam-szoroztam, méricskéltem, képeket nézegettem, tervezgettem, de csak nem akart összeállni. Aztán túlbonyolítottam megvilágosodtam. Kell oda még valami. Valami, ami csak álom volt, de nem gondolkodtam a megvalósításán, mert nem baj, ha néhány álom csak álom marad, hogy lehessen róla álmodozni. Előadtam Ferinek, aki eddig csak csendben nemörült az évelőágy berózsásításának. Most viszont az általa ritkán használt kategorikus nemmel kápráztatott el. Sőt, vigyem a virágaimat is más hová, az évelőágyon pedig csak a ráncfelvarrást ejtsem meg.
Közben témától függetlenül egy rövid autóút alkalmával pattant ki a focipálya ötlete a virágos rét helyén-közepén. Ez nagyon tetszett mindkettőnknek. Jelenleg is van egy erre alkalmas füves rész elöl, de sose használjuk, eddig a medence volt itt egy alkalommal. Focizni a házhoz közel szoktunk. Aztán még az is kiderült, hogy Feri idővel szeretné teljesen beültetni a kertet, csak sétautakat hagyva a növénycsoportok között. A szúnyogok meg mondjanak le. 
Visszatérve. A rózsa téma néhány napos pihentetés után előkerült. Feri nézegette az udvart, mégis hova lehetne, de itt kevés a hely, ott megnőnek a fák, amott a rózsabogarak megzabálják őket, emitt pedig fűvel benőtt, rekultiválásra váró betonos rész van, amit néhány héten belül tuti nem végzünk el. Viszont a medencének pont jó lehetne, úgyis kidöglik alatta a fű. Innen már csak egy ugrás volt a jelenlegi medencefolttal tarkított sosem focizásra használt terület képzeletbeli rózsásítása vegyes bokorcsoporttal fűszerezve. És igen, ide megcsinálja nekem Feri a korábban nemet kapott rózsalugast. Most ott tartok, hogy ezt a területet is gyomtalanítom kell.

 Itt lesz a rózsakert, a gyümölcsösvény bejáratánál.
A tereptárgyak oszlopokat jelképeznek. Nagyjából.


 Az évelőágy még mindig tart.
Az itt kipucolt területen pedig megkezdhetem tavasszal az új ágyás benépesítését. Az autóút alkalmával szereztem még néhány évelőt (3 kis tollborzfüvet, 1 nagy völgycsillagot, 3 kis ördögszemet, 3 nagy macskafarkú veronikát, 6 kis terrakotta cickafarkat, 2 kisebb prérigyertyát) és nosztalgiából két futórózsát is. Mert egy régebbi helyünkön volt egy tüzes 'Don Juan'-unk, ami Feri kedvence volt, és egy 'Swan Lake'-ünk, ami sosem hasonlított a 'Swan Lake'-re. Talán majd most.
 Mindenki évelőket ültet.
Természetesen a kacsák is.

Megjegyzések

BoGyo üzenete…
Édes ez a gyerek!
Így mindenkinek meg lett a kívánsága és egyel több szépséges kertrészlet lesz nálatok. Biztos nagyon szép lesz!!
Petra üzenete…
Ez a Feri!:) Egyébként igaza van, valszeg szebb és jobb lesz így.

Az egész kert beültetésének ötletét pedig naná hogy csak támogatni tudom:)

Petra
Juhmeli üzenete…
BoGyo, fú, izgulok, de remélem, igazad lesz. Már csak pár év és kiderül.

Petra, igen, jó beültetni, de a mókiknak is kell még a tér, meg a perspektíva miatt is jól jönnek a tisztások, ahol megpihenhet a szem. De jut is, marad is.;)
Turák Kinga üzenete…
vmi lyesmi virágágyást szeretnék, amiben minimális az üres hely!
Juhmeli üzenete…
Kinga, az biztos, hogy megvan a maga bája, és sok gondoskodást sem igényel, szóval vágj bele. Ismerősöktől, szomszédoktól sok dolgot lehet begyűjteni...