Kérdőjelből valóság

Sokáig nem tudtam még csak foglalkozni sem vele, mert nem volt ötletem. Jó ötletem. Csak magamban csámcsogtam, információkat gyűjtöttem. Nézegettem kerteket, képeket, növényeket. Nem erőltettem, mert tudtam, hogy nem érdemes, ismerem magam. Aztán egyszer csak beindult a vezérhangya. Ez az első rajzom, az első tervem. Péntek este csak megmutattam Ferinek, hátha meglágyul a szíve a rózsák ügyében:
Ez lenne a rózsakert vázlata még növények nélkül. Nem nagy terület, ez volt a focipályának tervezett, de végül medencehelynek használt rész az évelőágy és a gyümölcssövény közé szorulva. Úgy 50 négyzetmétert tesz ki. Balra a szomszéd lamella kerítése, fent a galagonyasövény, jobbra talicskaút és almasövény. Úgy tűnik nem is kellett egy ceruzavázlatnál több ösztönzés, mert este a kacsareflektor tereptárgyak helyett már a korábban kincsként őrizgetett oszlopokat gödrökbe állítva világította. Ma bebetonozzuk őket.


 Apa megint erős, mint az elefánt.
A szúnyogok szintén.
A kacsák pedig a munkafelügyelők, mert nekem sürgős gyurmázhatnékom támadt. Tényleg.



Megjegyzések

csakBea üzenete…
Feri egy kincs!
Mivel festettétek le az oszlopok alját?
Aranyalma üzenete…
Izgi! Jó lesz nagyon! Bírom, hogyha a Ferinek elnyeri a tetszését valami akkor egyből neki is esik!
Juhmeli üzenete…
Bea, egyetértek.:) Bitumenes vízszigetelővel kentem be őket, felül meg majd lazúr lesz. Nem tudom, jó-e rá, de a semminél talán jobb.

Aranyalma, hát én még mindig nem tértem magamhoz a meglepetéstől. Betonozás kész, de most bent dolgozunk, várjuk hogy kössön meg, aztán jönnek a "szemöldökfák".
BoGyo üzenete…
Jaj, nagyon jó lesz! Lelkiszemeim előtt már látom a gyönyörű rózsasort! Nagyon ügyes párod van!!!
Andrea üzenete…
Meli!
Mint mindig most is nagyon ügyesek vagytok! Hol lessz jövő nyáron a medence, ahol a kisbocsok oly édesen lubickolni fognak?)
csakBea üzenete…
Meg tudnád írni a vízszigetelő nevét?
Én egy ilyet találtam:http://www.nadland.hu/kert/kerteszeti-aruhaz/postsaver-korhadasgatlo-folia/postsaver-korhadasgatlo-folia-75mm.html

Nagyon jónak tűnik, csak nem tudom lángszóró híján hogy lehetne alkalmazni. (Nézd meg a videót!)
Messzenéző Minyon üzenete…
Jaj, de nagy kincs egy ilyen Feri!!
Juhmeli üzenete…
BoGyo, szerintem ő maga is meglepődik, mi mindent meg tud csinálni.:) Hát, én még kicsit aggódom, hogy az én részemről is rendben legyen a kert, mert amit Feri csinál az tuti jó lesz, de a növények nagy zsiványok tudnak lenni...:)
Juhmeli üzenete…
Andrea, ne aggódj, számításba vettük, hogy a medence még egy évtizedig tuti befutó, úgyhogy lesz helye. A góré előtt épül a bárkájuk, és az mellett van egy betonos rész, amit semmire sem lehet egyelőre használni, úgyhogy jövőre ott lesz, és majd meglátjuk, hogy beválik-e.
Juhmeli üzenete…
Bea, ez egy pudingszerű anyag, ecsettel kenhető. Egy helyi tüzépen vettem, a neve: DenBit Disper DN, Bitumenes vízszigetelő. Nem tudom, mennyire alkalmas erre, de arra gondoltam, hogy a semminél és a lazúrnál talán jobb, így minden földbe és betonba állított oszlopot lefestettem vele.
Juhmeli üzenete…
Bea, megnéztem a videót, hát ahhoz tényleg kell a disznóperzselő. Szerintem ez is úgy működik, de nem beszéllek rá semmire, mert nekem sincs tapasztalatom az eredményességével kapcsolatban, a használata viszont nagyon egyszerű.
Juhmeli üzenete…
MM, ő is egyetért veled.:)
csakBea üzenete…
Köszönöm!

Ja, az egy disznóperzselő? :)
Juhmeli üzenete…
Bea, hát, én annak hívom, mert én csak disznóvágáson láttam ilyet. Igaz, az normál PB palackra volt kötve.;)