Mindenki dolgozik

Tegnap végre elállt az eső, nem is bírtam magammal. Kimentem körülnézni, hogy mit is lehetne az udvarban játszani két nap non stop eső után. Földezni nem. Festeni nem. Füvet nyírni nem. Hamar megjött az ihlet, ahogy a rózsalugas oszlopaira néztem. Leszabjuk a többi anyagot is hozzá! Lelkesen kaptam a létrákat, szerszámokat, Ferit és nekiugrottunk a feladatnak. Már csak azzal nem számoltam, hogy két nap eső után létrára állni nem minden kalandtól mentes mutatvány lesz. Már az első mérés során kidőlt alólam a létra és maradtam két méter magasban az oszlopon koala módján csimpaszkodva, míg Feri alám nem igazította a hűtlen jószágot. Létracsere után már csak Feri miatt aggódtam, nehogy a galagonyasövénybe essen, olyan lassan nő...
Miután bejelöltük az oszlopokon, hogy hol kell faragnunk belőlük, Feri nekiállt fűrészelni és vésni a létrán tetején, én a földön állva ölelgettem a már megszokott módon az oszlopokat, hogy ellentartsak a behatásoknak, közben a fűrészpor meghitten hullott rám ünnepi pillanatokat varázsolva körém.
A munkákban természetesen az egész család részt vett. A kacsák folyamatosan szemmel tartották a munkálatokat, láb alatt álldogálva, félrehajtott fejjel véleményezték a folyamatot. A mókik a szerszámokat lopkodták, majd elvonultak tovább amortizálni a kocsit, de legalább dolgozhattunk, ők meg meleg helyen voltak. A történet végén a fehér kecskeszakállas mókik rejtélye is megoldódott, mikor a teljes kétségbeesésem határán csak kibökték, hogy egy kávétejszín kapszulát nyalogattak be, amit az utastérben találtak... Húh. Holnap folytatódik a komédia.
 Cukimóki bemelegít.
 Kiskoala.
Még a gyöngyvesszőn (elöl) is vannak élénk színek, de nyílik az erika (jobbra) is.
 Mindenki a helyszínen.
Kati (is) szeret fényképezni.

Megjegyzések

Dominika üzenete…
Olyan jófejek vagytok! Bírom nagyon ezt a családot!
Juhmeli üzenete…
Dominika, köszönjük a rajongást.:) Tényleg vannak jó pillanataink.
ivetabt üzenete…
Én is mindig izgatottan várom a következő képes kalandregényt :-)
Holdgyöngy üzenete…
Így kell csinálni, dolgozzon a család apraja-nagyja! Nézem a cicó nyakán a bolhanyakörvet, a Mózsijaimnak volt, a cirmákoknak nem merem feltenni, hátha amiatt pusztultak el, ha elpusztultak. (Bár még mindig úgy érzem, vitték őket.De a félelme bennem maradt.)
Andrea üzenete…
Meli!
Kedves, és szép család vagytok! Jó lessz nagyon a rózsáknak a támaszték, szép színűre festettétek. A kis kópék jól rátaláltak az egyszem kávétejszínre, az a jó, hogy csak rajtuk volt jel belőle, és nem kenték szét a kárpíton.))
BoGyo üzenete…
De jót mulattam:)))
Orsi üzenete…
Régóta olvasgatlak és most már meg kell jegyeznem: hatalmas élmény olvasni/látni Benneteket :)
Hedvig üzenete…
Cukik! A nagyfiad nagyon nagyfiús...
Petra üzenete…
Röhincsélek ám:)

Nagyon jó képek lettek, olyan jó így , hogy már "élőben" is tudom, milyenek vagytok!

FERI szokás szerint nagyon ügyes (bár ez nem is a megfelelő kifejezés).
Hajrá rózsakert!:)

Petra
Juhmeli üzenete…
SW, örülök a kitartó érdeklődésednek, kalandból nincs hiány.;)

Holdgyöngy, a bolhanyakörvvel tényleg vigyázni kell, de nem hiszem, hogy olyat tettél volna rájuk, amit még nem szabad. Inkább a gyönyörű bundájuk tetszhetett meg valakinek. Kezdetben cseppet kapott, de bebolhásodott nagyon, alig vártam, hogy megnőjön annyira, hogy feltegyem a nyakláncot. Szerencsére nem volt gond.

Andrea, a kárpitot meg sem néztem, annyira beijedtem, hogy mit nyalhattak be... A lugas fenyő színt kapott, mert azt vettünk a játszóházhoz. Mindig a festés miatt lassul a munka.

BoGyo, örülök, mi is rengeteget vihogtunk Ferivel magunkon, egymáson.

KyOrsi, mindig kedves meglepetés, mikor előbújik egy olvasó, köszönöm. Gyere máskor is.

Hédi, ugye milyen gyorsan nőnek? Mikor ide költöztünk alig volt nagyobb Bálintnál. Most meg már a kalapácsot adogatja fel a létrán...

Petra, remélem hasonlítunk magunkra. ;)
Ástam is egy kicsit a barkács mellett, így megint néhány tő helyre került. Ma befejezem, ha Bálint alszik.
csakBea üzenete…
Igazi CSALÁD vagytok! :)
Juhmeli üzenete…
Bea, köszi, remélem így is marad.

Nem találom a címed, pedig néhányan a hátizsákomban várnak egy fuvarra Debrecen felé. Írj egy emailt légy szíves.