Mindenféléről, de legfőképpen a gyanakvásra okot adó tevékenységekről

Gyanús egyén lettem. Az elmúlt pár hét alatt annyiszor állt postás autó, futár a ház előtt, hogy az már több, mint gyanús a szomszédság számára.  Az első a sorban talán BoGyo meglepetés levélkéje volt, amiben virágmagok és törpe írisz tövek lapultak. Majd Edina spárgái dolgoztatták meg a legendásan kifejlett izomzatomat. Erika méhbalzsamjai szuper almalé-dobozos csomagolásban utaztak egyenest az évelőágyamba. A veteményesbe erősítésnek pedig a héten érkeztek makói dughagymák Dóritól.  Szóval gyanús, hogy nálam már karácsony van. Most izgulok, hogy elfelejtettem-e valakit. Egyéb gyanakvásra okot adó cselekedeteim közé tartozik még a Petránál növényekkel megrakott kocsi itthoni kipakolása. Sötétben vonszoltam végig a hulla kukászsákokat megszokott kacsakíséretemmel a kocsibehajtón és állítottam vízzel töltött vödrökbe. Bizalomgerjesztőnek ezek közben azt sem nevezhetném, mikor nap, mint nap elindultunk Bálinttal apró csomagokat egyensúlyozva a babakocsin, hazafelé pedig csokis szájkontúrral mosolyogtunk a nagyérdemű felé. Aztán jött még ajándék magamnak, a rózsák. És volt még egy rózsa, amit aznap éjjel rendeltem, amikor itt kiírtam, hogy akkor idénre végeztem a rózsakerttel. De most már tényleg végeztem a rózsakerttel. Már csak másfél hónap és új év. Akkor folytatom. 
Múlt héten, mikor szép idő volt, minden nap dolgoztam a kertben alvásidőben.  Még nem jött el a kanapékertészkedés ideje. Akadálymentesítettem a járdát a postásnak, más nem használja és az előkertet a víz-, gázóra leolvasó fiúknak. Ültettem évelőket a nagy évelőágyból a veteményesbe, hogy előkészítsem egy kisebb lépéssel a jövő tavaszi munkákat. Próbáltam rendet is tenni az udvaron és a teleltetésre is berendezkedtem a szuterénban. A szobakertészkedés viszont beindult, és elég elszántnak érzem magam ahhoz, hogy felnőjek a sanyarú sorsú szobanövényeim szerény igényeinek teljesítéséhez. Amit muszáj volt, átültettem, tőosztottam, megtisztogattam őket. Egy részük most a konyhaablakban telel, talán virágnak is örülhetek majd tőlük.
Most pedig a mindenféle következik:
Apró örömök

Néha úgy érzem, hogy állandóan festek. 
Pedig csak 2 és fél óra volt. Igaz csak egy rétegben.
Készülnek az ablakok.
Legalábbis lélekben.
Nekünk tényleg egy macskánk van.
Szerintünk.
A micusok szerint kettő.

Megjegyzések

Tüzesvas üzenete…
Nekünk egyáltalán nincsen macskánk,mégis minden nap találok arra utaló nyomot,hogy van :D
Jól néz ki a Mókibunki!
BoGyo üzenete…
Nagyon jó lett a bárka! Gondolom, hogy élvezik a mókik!
Nőjenek nagyra az ajándék növénykék:)
Petra üzenete…
Szerintem a lelked mélyén már te is tudod, hogy felesleges minden ígéret, lehetetlen leállni:)

Annyira jó lett a bárka, hogy valszeg lekoppintom. Kell egy ilyen a kertembe!:)

Puszi Nektek!

Petra
Juhmeli üzenete…
Tüzesvas, nálunk is több szokott wellnesselni az udvarban, élvezni a déli fekvést és a kutyamentes környezetet, de ez már beköltözött a fáskamrába, kommunikál, szeretetért könyörög. Egy baja van, de az nagyon. Nőstény, és én nem akarok kiscica gondokat minden tavasszal és nyáron. Különben már rég beköltöztettem volna állandó lakónak. Bárka tovább készül, ha hétvégére jó idő marad.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, megint csak helyeselni tudok.:) Nagyon szeretik, de leginkább hétvégén tudják használni a korai sötétedés miatt. Egy hónap múlva már hosszabbodnak a napok. Hihetetlen. Arról is lemaradtam, mikor kezdtek rövidülni.
Juhmeli üzenete…
Petra, csak koppintsd, majd jövünk kipróbálni. Egyébként 'Perennial Blue'-t rendeltem pluszban. Izgulok, hogy megerednek-e. Van, amelyik hajt, annak mondjuk nem nagyon örülök, de majd jól felkupacolom őket.
Petra üzenete…
Szép az!:)

Egyébként a rózsák messze nem olyan kényesek, mint amilyen a hírük.
Ha idén felkupacolod, akkor már mindent meg is tettél:)
Juhmeli üzenete…
Petra, a próféta szóljon belőled! A héten mindenképpen megcsinálom. Remélem holnap sorra is kerülnek, nincsenek sokan.