Kerti mustra

Csak azért, hogy később ne gondoljam azt, hogy 2014-ben elmaradt a december. Mert nagyon is van, de nem a kerti dolgokkal telt meg, hanem háziasszonyiakkal, angyaliakkal, meg mikulásosokkal. Ami eleinte furcsa volt, sőt néha bosszantó, de aztán hamar rákaptam az ízére. Már ami az első pontot illeti. A többiben már lassan rutinosnak számítunk és nagy élvezetet találunk benne. 

A kert pedig alszik, de legalábbis pihen és nem túrja fel az álmát holmi őrült kertész. Ez sem azért, mert megjavultam, vagy mert kifogytam a tervekből, ötletekből, teendőkből, hanem azért, mert két hétig csak esett, utána egy hétig száradt, akkor kimentem kicsit játszani, aztán tegnap megint esett. Ma viszont sütött a nap és hívogatott, sétáltam egy nagyot lelkes és kibővült kíséretemmel.

Kert reggeli fagyban, ködben.
 Kert napsütésben, két macskával.
 Talán lesz kelbimbó.
A karfiolról is még lehet csipegetni. 
Kacsaháziak. 
Mindenki együtt.

Azt nem tudom, milyen tél jön, de a madarak fürtökben lógnak az eleségen. Tavaly még csak rá sem néztek. Egy biztos, a krókuszok már készülődnek. 
A nyitást januárra tervezik.



Megjegyzések

Erika üzenete…
Reggel futunk, délután sötét van, így ma elemlámpával ellenőriztem a hunyor állapotát:)
Olyan zöld a kertetek, mintha nem is a karácsonyra készülődnénk!
Anikó üzenete…
Hiányoztál már!:-)
Holdgyöngy üzenete…
Valami hagymás nálunk is kidugta a fejét, azaz a szárát, de mintha vastagabb lenne. nem is értettem.
csipicsi üzenete…
Most írok bejegyzést én is hosszú idő óta. És hiszed vagy nem hasonló mondattal indítottam volna...:)
Nálunk is bújnak. A hagymások ki, mi meg be. Nem tudom hogy vagy vele de szerintem van valami szép a ködben is. Életem egyik legjobb erdős képét is ködben lőttem.
Boldog Karácsonyt Kívánok és sok mosolyt a mókik arcára! ;)
BoGyo üzenete…
De szépeket mutattál! Fura egy decemeri idő van. Múlt héten egyik reggel minden lefagyott, ma pedig kigombolt kabátban közlekedtem. Szegény kis növények biztos nem értik, hogy akkor most aludjanak vagy ébredezzenek.
Juhmeli üzenete…
Erika, jövőre már mi is így csináljuk. Szereznem kell egy elemlámpát.;) Tavaly sem volt hó decemberben, de tavalyelőtt is elolvadt karácsonyra. Az a rengeteg eső, az nagyon "bosszant", mert nem tudunk kimenni játszani. Talán ma...
Juhmeli üzenete…
Anikó aranyos vagy, bár annyi tennivalóval, ami neked jut, még jobban esik hallani.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, ideje is van, hogy előbújjanak néhányan. Legalább a hideg télben is örülhetünk a tavasz ígéretének.
Juhmeli üzenete…
Csipicsi, köszönjük a jókívánságokat és viszont kívánjuk. A ködöt én is csípem, csak mindig meglepődöm, hogy a kertben is van. Persze, miért ne lenne?:)
Juhmeli üzenete…
BoGyo, nálunk is hasonló. Egyik reggel befagy a fenekünk, másikon meg tavaszolunk.:) Ma tuti fagyott, mert este, míg a kacsákat kergettem az udvaron, rengeteg csillag volt és csípős hideg. A kis majmok meg nem akartak lefeküdni...
Petra üzenete…
Hohó, az egyik képen ráismertem a költözőkre:) Jó kis helyük van.

Én is gondolkodtam, mikor volt utoljára olyan karácsony, amikor a Nahéma tele volt virággal-bimbóval, plusz nyílott a japánbirs, és egy picikét az orgona is. Normális ez:)?

Juhmeli üzenete…
Petra, kíváncsi leszek, tavasszal magukra találnak-e és meglepnek néhány új pamaccsal, vagy még türelmesebbnek kell lennem...

A karácsony az utóbbi időben enyhe volt, emlékszem egyszer Petit, talán egy éves volt, a szomszéd faluba babakocsival toltuk át egy szál pólóban, úgy sütött a nap, volt vagy 22 fok. De a pulóveres motorozás 24-én lassan hagyománnyá válik a mókiknak, míg készül az ebéd. Majd a február bekeményít. Vagy az sem.:)