Az olvadással együtt beindult a kertészmotorom is.

Igaz, egyelőre csak fejben kertezek. Most a nagy évelőágy, a gyümölcssövény és a leendő tyúkudvar van terítéken. Számolgatok, tervezgetek, képeket nézegetek, listákat írok. 
Az évelőágy teljesen megújul. Tavasszal a maradék növényt is kiásom, feljavítom az agyagos, kemény talajt egy kis homokkal, jól felásom, Feri felrotálja és újraültetem. A koncepció az lenne, hogy nagy foltokat alakítsak ki azonos növényekből, de inkább sokféléből van kevesebb, így ez egyelőre csak terv marad, bár amennyire lehet, ragaszkodni fogok az elképzeléshez.
A gyümölcssövény tavaly már két soros lett, hogy egyszer alagút legyen a fákból. Ehhez megterveztem az oszlopok helyét, mennyiségét, és egy átültetést is, szóval megvalósulni látszik egy újabb régi álmom. Ha marad a szép idő neki is állunk, ez jó téli programnak, amíg a növényekkel  nem dolgozhatunk.
A tyúkudvarhoz is kimértük már a területet, megálmodtuk az épületeket is, aztán majd meglátjuk, mire jutunk vele. A legközelebbi terv a hajó továbbépítése, ami hófúvásban, napsütésben a mókik kedvence. A tervezési láz elkapta a őket is:
Peti évelőágy és tyúkól terve.

A hó alól előkerült az őszi vetésű borsó is. Mikor betakarózott a veteményes, még nyoma sem volt a csíráknak. Mostanra kezdett el kibújni az őszi fokhagyma is. A nárciszok már lassan arasznyiak, a tulipánok is kidugták már az orruk hegyét. A fagyokat túlélték a kelbimbók, a zellerek, a pórék és leveles kelek, elég volt nekik a hótakaró. 
Borsó.
Az immár hagyományosnak tekintett orchidea-fejreesés idén sem maradt el. Megint a fehérnek törött le a bimbója, de nem csak ennek örülhetek a téli konyhaablakban. Virágzanak a korallvirágok és a bilbergia is.



A héten minden nap napoztunk az udvarban és voltak még csodaszép naplementék is.
Mindenki élvezi a meleget.




Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Én nem csak fejben hanem fizikálisan is akartam kertezni. Ebből persze nem lett semmi,mert a talajvíz az egy cm a föld alatt van kb. Plusz az utat feltúrta valami okos a teherautója kerekével, majdnem pereceltem egyet a bicajjal. Az én borsómat meg babomat valami csúnyán meg ..szta. Nem sok minden lesz belőle.
BoGyo üzenete…
Mindig rácsodálkozom, mennyire előrébb jártok mint mi. Felénk nem volt hó, csak nagy hidegek. Most minden úgy fest, mintha feladták volna. Még egy hagymás sem mutatja magát.
Szépek a virágaid!! A kis kerttervező pedig nagyon szépet rajzolt! Napsütéses hétvégét!!
Juhmeli üzenete…
The Man, remélem a pótlás jobban sikerül majd.

Bogyo, nálunk a héten tavasz volt. A mókik teljes létszámban táppénzen voltak itthon, úgyhogy minden nap legalább egy órát játszottunk kint a napon. Nehéz elhinni, hogy még a fele tél visszavan...
Aranyalma üzenete…
BUÉK!!!
Már én is nézegetem a kertet, de rávenni még nem tudtam magam semmilyen tevékenységre, jelenleg még én is a kis listáimat írogatom.
Névtelen üzenete…
Ez még kiderül, de ennél rosszabb nem igazán lehet.
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, én sem kertezek, hatalmas sártenger van odakint, csak etetni járok ki, azt is korcsolyázva. De érzem már, hogy közeleg.
Juhmeli üzenete…
The Man, jól mondod! Csak optimistán!:)