Reggelek

 Krókuszok ide vagy oda, még tél van. Nagyon hidegek az éjszakák, ezt onnan is lehet tudni, hogy a futókacsák önként és dalolva térnek nyugovóra az esti altatáskor, nem pedig szemtelenül beintve nekünk tűnnek el a sötét veteményesben, hogy kint töltsék az éjszakát. Sokáig fagyosak a reggelek és utána csúszósak a nappalok. Nem is indult be még a kertészmotorom.
Bálintnak annál inkább.
 Fagybunda.
Kiolvadva. 
Borsó jelenleg.






Inkább még álmodozom.
 Ilyesmikről:  
Két éves terv



Hát, még így vagyunk.

Megjegyzések

mancoka kertje üzenete…
Mennyi krókusz!!! Csodálatosak! Azok reggeli "fagyos" képek csodálatosak.
A kismotorosod nem igazán bánja a fagyos reggeleket sem amint látom. Gondolom, hogy már ő is unja a téli bezártságot.
Holdgyöngy üzenete…
Reggelente a tuják deresedéséről tudom hány fok volt éjszaka. Én már a szárazakat nekiálltam levágni, de kis lépésekben. Ma metszettem, gyümölcsfát, tudományosan. Évek óta semmire sem mentek, olvastam ezt-azt , nekiálltam. Legfeljebb idén sem teremnek.
Névtelen üzenete…
Én is pont így vagyok a metszéssel. Eddig sem nagyon termet talán majd idén.
Juhmeli üzenete…
Mancoka, fagyban is kell kacsászni, minden reggel jön velem, ha nem alszik, etetni, itatni, kiengedni, aztán motorra pattanni. Bizony sokat volt bezárva az esők miatt, na de megint kezdődik, ahogy elnézem a jövőt.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy nagyon jó, hogy belevágtál. Én sem értek hozzá, csak kipróbálom az olvasottakat, látottakat. Youtube-on vannak videók is, de van pár könyvem is, én is úgy és eddig bejött.

Nálunk -6, -7 fokok vannak éjszaka, elég hideg ez a tél, nem voltak benne felmelegedős időszakok. Nem mintha baj lenne, legalább nem fagynak el a hortenziáim.

Én még csak rendezkedem, de lassan nekiállok a tisztogatásnak is.
Juhmeli üzenete…
The Man, jól mondod, idő is kell hozzá. Ha van valamid, linked a komposztról írd meg nekünk légyszíves, nagyon érdekesnek hangzik.
fenci üzenete…
Nálunk még ennyi sincs :-( -10-15 közt volt a hómérséklet reggelenként - azért a múltkor láttam pár szál zőldet az erdei séta közben. És hóvirágot is ... De jó, hogy készülődsz - én is már, nagyon :-)