Újra tojás

December óta nem találtunk tojást a kacsaólban. Igaz, a legtöbb esetben kacsát sem, mert csak nagyon hidegben hajlandók bemenni. Így az elmúlt hét minden estéjét kint töltötték valahol. Tegnap este viszont elrontották. Záráskor még látóhatáron belül tartózkodtak, így Feri lelkesen beterelte őket a helyükre. A bezárt ajtón koppanás nem bevett esti rutin kacsáéknál, esetleges csalódottságuknak tudtuk be a gyenge szabadulási kísérletet.
Reggel leguggolok, nyitom az ajtót. Már előre mosolygok, ahogy kitörnek az ólból, mint versenylovak a startról. De nem hárman voltak. A plusz fő átrongyolt a többin, mielőtt kilőttek volna az ajtón. És láss csodát, az ólban három fészket találtam. Az egyikben pedig egy tojást!  Ekkorra már fetrengtem az ól előtt a röhögéstől, az esti bombára gondolva, ami a bezárult ajtónak csapódott. A harmadik fészek Cicukáé , a nyáron befogadott nősténymacskáé volt. Júhhé! Cicuka megtojt!

Megjegyzések

csakBea üzenete…
:) Ez nagyon jó sztori! Nem bántják egymást?
Juhmeli üzenete…
Bea, nem bántják, bár a macska kétségbeesetten menekült a kacsahátakról elrugaszkodva. Feri kérdezte is tőle később, hogy ma hol alszik, de nem akarta elárulni.:D
Holdgyöngy üzenete…
Ezek szerint a ti macskátok sem beszél. A mieinkek sem árulják el soha, hogy merre járnak.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, bizony ez már csak így marad, míg világ a világ. Önállóan.
csipike üzenete…
Szegény cicus :-)
Juhmeli üzenete…
Csipike, a macska kiheverte, de a kacsákba beszorult a további tojás.:)
Juhmeli üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Nyözö üzenete…
No de a lényegi kérdésre nem adtál választ Meli! Mi lett a macskatojás sorsa? Kikeltetted? Egy kacsafejű és macskatestű kentaur igazán szívderítő látvány lehetne, szóval javaslom akár önnön testmelegeddel de költsd ki azt a tojást! :)
Juhmeli üzenete…
Nyözö, az legalább olyan lehetetlen küldetés lenne, mint a futókacsákat rájuk ültetni. Esetleg köthetném a hónom alá, vagy ilyesmi, de most inkább sütit sütök belőle, ahogy mindig.
Nyözö üzenete…
Ehh, a csuda a hagyományőrző gondoilkodásodba! :D Hát hogy haladjon így előre a világ? :) Mindenesetre jó étvágyat!

Egyébként sose bánd ha nem találod a tojásokat, vannak keleten népek ahol nagy divat 100 napos tojást enni! Lehet ez az étel is így alakult ki, csak újra felfedezted a spanyolviaszt. Szóval majd olyan 3-3,5 hónap múlva térjünk erre vissza. :P
Juhmeli üzenete…
Nyözö, meglátjuk, mi sül, kel ki belőle.