Francia reggeli

Éppen eltelt egy hónap a veteményezés óta. Ha a retkek nem kezdenek csábító pirosan csalogatni, észre sem veszem, hogy eljött a kincsvadászat ideje. Jelenleg retket eszek reggelire, ebédre és vacsorára. Nem azért, mert olyan sok van, akad, hanem azért, mert olyan finom. A miénk. Idén Feri beújított és vetettünk a 'Korai legjobb' mellett jégcsapretket, és 'Francia reggelit' is. Ez utóbbi volt a legkoraibb. Ezenkívül még örülök, mert kikelt a petrezselyem és a sárgarépa. Nem csodásan, de még alakulhat. Virágban a borsó, és lehet tömni magunkba a salátát és az újhagymát.
Hétvégén vetettem céklát, egy kifejtő babfélét, és sütőtököt ('Provence-i muskotály'), ültettem kevés krumplit ('Cherie'), palántáztam karalábét és kelkáposztát, és néhány tő paradicsomot ('Erdélyi szív', 'Roma VF'). 

'Francia reggeli' a petrezselymek között.
A konyhapulton.

Negyedik csokor spárga.

Mára ígértem neki támasztékot.

Hétvégén elmentünk rosszalkodni egy kertészetbe, így esett, hogy Feri megint petúniázik, és szerzett egy újabb törpefenyőt is.

Van fodros és tölcséres, a lényeg, hogy illatozzon.

'Pinus mugo var. pumilio'

Az augusztusi liliomok tényleg jól fognak mutatni a rózsakertben, már vannak leveleik is.

A palánták megvannak, a később vetettek még csak sziklevelesek, de a többiek rendben vannak, csak saját szobáért könyörögnek.

Fűszerpaprikák 'Palotás F1'

Újak és öregek.

Öregek.

Ma kapálok a hagymás-gyökeres tavaszi ágyásban, és megadom a borsónak a támaszt, mielőtt kifekszik, alányúlok a rebarbara szoknyájának, hátha akad már csemege, de legintenzívebben a beígért esőt várom.







Megjegyzések

BoGyo üzenete…
Hű, de ínycsiklandozók, a szerzemények pedig nagyon szépek! Mi lemaradtunk a retekről (is), nem volt időm elvetni:(
Jó vadászgatást:)
mancoka kertje üzenete…
Ez igen! Ez igazi konyhakert! Gratulálok!
Petra üzenete…
Irigy mirigy:)

Az a törpefenyő az igenis kellett!

Petra
Hedvig üzenete…
Meli, gratulálok, csodás minden! Nálunk vasárnap találta meg a nagyfiam az első retket, meg spenótunk, hagymánk van már szüretelhető. A borsónk sokkal csüntebb és minden csupa-csupa tarack. Nincs mese, kapálni kell.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, ne szomorkodj! Nyár végén bepótolod, sörretekkel és feketével. Fincsi!
Juhmeli üzenete…
Mancoka, aranyos vagy. Egyébként szó szerint, most már minden napra van bőven konyhapultravaló.
Juhmeli üzenete…
Petra, ugye, hogy ugye. Már tíz éve feni rá a fogát. Hát, most megkapta.:)
Juhmeli üzenete…
Hédi, nálunk is rengeteg a tarack, de annál már csak a szulák és az acat több. Ilyenkor örülök meg, mert hiába minden kapálás, gyorsabbak, mint a gondolat. Majd beindul nálatok is minden. Nekem a borsó novemberből van. A tavasziak soha sem sikerültek.