Csepp újoncok

A létszámot ma 15-tel növeltük. A pipik közé 6 gyöngyöst kevertünk. A szabad fakkba pedig 3 némakacsa és hat kis futó került. Egyelőre mindenki nagyon jól érzi magát. A nevelde Feri keze munkája, majd megkukult, mire a másfél méter magas góré óljában mindent lemért, fúrt, épített, igazított.

Most éppen két lakásos az ovi.

5 hetes némák és kéthetes futók. 
Alvási pozitúra #1: 4 kis futó horkol a fekete néma hátán.

A gyöngyösök 4 naposak, de kedvtelésből elkalapálják az őslakos sárgáinkat.
Alvási pozitúra #1: Két sárgára felfeküdt gyöngyös, lábát kényelmesen hátra lógatva.


Itt pedig egy mozi a reggeliről. A hátsó sorban állók leleményesen csinálnak helyet maguknak az etető első sorában. A megfontoltak körbeszaladnak jobb helyet remélve, a türelmetlenek egyszerűen páros lábbal ugranak a többiek közé. Olyan, mint egy koncert, csak itt nem a színpadról, hanem hátulról indulnak az események...

Hosszú éjszaka után mozgalmas a reggeli.

Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Nálatok aztán zajlik az élet, de így szép.
Dominika üzenete…
:D
Nagyon vicces, pattognak, mint a bolhák. :)
Fernel üzenete…
Cseppecskét éhesek :D Lehet, több etetőt nem ártana elhelyezned, főleg, ha nőnek :D Nagyon kíváncsi vagyok, milyenek lesznek nagyban. Nálam stabilizálódott a helyzet, a nagyok nagyok, a kicsik nőnek, a nyavalyás változatlanul nyavalyás...
Ennyi ideje már illett volna feldobnia a talpát, de nem, ő ragaszkodik a tyúkszaros életéhez :D Szó szerint.
Cukik a kacsák, sok szerencsét hozzájuk.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, most nagyon elszántak vagyunk ennivaló állat témában, öt éve halogatjuk, aztán most meg a már 62 a létszám...
Juhmeli üzenete…
Dominika, van egy kopasznyakú kakas a nagyok között, az még a mai napig így, páros lábbal ugrik az etetőhöz, mit egy vérbeli focista, leszereli a többieket, hiába szabálytalan a becsúszás.
Juhmeli üzenete…
Fernel, nem kicsit voltak éhesek. Nem töltöttem nekik éjszakára elég eleséget, volt nagy tülekedés reggel, de már megtanultam, mennyi az annyi.:)

Örülök, hogy stabilizálódott az állományod, nálunk még mindig vannak néha meglepetések. Egyik nap megyek a tyúkokhoz, és a legnagyobb kendermagos kakasom ki volt nyúlva, pedig egészséges, jó étvágyú volt. Arra gondoltam bekaphatott valamit, amit nem kellett volna, szöget... A barátnőm méhre, darázsra gyanakodik, de végül is ez már senkin nem segít.:( Most 16-an vannak a nagyok és 12 hetesek.

Várom már, hogy a kiskacsák eléggé megnőjenek és beköltözhessenek tyúkország egy lekerített tartományába, ahol bevezetjük majd őket a társasági életbe.
Fernel üzenete…
Ó, de kár érte :( Pedig biztos lett volna rajta legalább egy kis ennivaló. De hát nem tudhatjuk előre.
Sajnos, nálam kacsa egyelőre végképp nem fér, mondtam is az Embernek, akkor lesz kacsánk, ha vesz nagyobb tyúkudvart :D Pedig fogadkozik, hogy még medencét is csinál majd nekik, ha lesz hová. A legkedvesebb pecsenyéje, és lám, nem bírok magunknak nevelni.
A nagyokat már én is tapogatom, hogy van-e rajtuk már egy kis hús, a kakaskák mennek a tepsibe, kivéve Marcit, ő az én pipim, és lehet, marad kakasnak :D Mondjuk, tegnap eléggé meglepett a felismerés, hogy Karcsi talán Karola :D
Úgyhogy lehet, nem kéne elkapkodni ezt a tepsis dolgot, míg végleg ki nem alakulnak a másodlagos nemi jellegek.
Juhmeli üzenete…
Fernel, hát biztos hogy nem 40 dkg lett volna, mint az izületes pipi, úgy 1 kg lett volna.:(
Hát ez a tyúk vagy kakas kérdés nálunk is nagy kérdés. Mert vannak taréjosabb, szakállasabb nők is, szóval nálunk az a szempont, hogy aki kukorékol, és -khmmmm- felül van az a kakas, minden más csak fikció.:)
Én veletek együtt remélem, hogy a férjed mihamarabb nekiállhasson annak a kacsaúsztatónak, hogy boldog pecsenyét fogyaszthasson.
Fernel üzenete…
Izé, ezen jót röhögtem :D
Hát még a kukorékolásnál nem tartunk, hogy egyébről már ne is khmm, khmm beszéljünk, és igen, megkavart ez a taréj dolog. Hm, ha jól látom, egyelőre 6:3 a jércikék javára :D A nyavalyás sajnos, jérce, de még mindig nem tudja eldönteni, hogy él-e vagy hal. A testvéreinél meg kakasdominancia van, 3:1 arányban.
Áhh, Marcika is elhagyta már a kilót, tegnap méltóságteljesen feküdt le, két-két jércét a "hóna" alá csapva ült az ülőrúdon, méltóságteljesen trónolva :D Bírtam nagyon.