Mától szabadlábon

Még nincs kész teljesen az országhatár, de ma szabadlábra helyeztük a színes kompániát. Egyelőre nem látszanak ki a gazból. Kíváncsi vagyok mennyi ideig tart nekik csupasz tájjá tenni a terepet. Egy közülük ízületi problémákkal küzdött, alig bírt menni, ropogtak a "csontjai", így sürgősségi pipivágás is becsúszott az esti programba. Úgy gondoltuk, nagyobb, mint egy galamb, jó lesz úthenger-levesnek. 40 dkg lett a tiszta súlya, az nem derült ki, hogy tyúk vagy kakas nőtt volna belőle.
Első felfedezőút.
Tyúkország.
Vörös és szürke, zörgő foltok a felmagzott sóskában.
Bálint a holnapi ebéddel.

Ezenkívül ma még volt pancsi futózáporral, és türelmetlenül várjuk a jobb időt elviselhető hőmérséklettel és záporokkal.








Megjegyzések

Fernel üzenete…
Még hogy tyúkország... inkább tyúkmennyország :D
Nagyon-nagyon szuper helyük lett.
Mi az úthenger-leves? Még nem hallottam róla.
Hát, jobb időre nem is vágyom, mint ami most van, mindegyre elered egy kis esőcske :D Mondjuk, az még jobb lenne, ha végre rendesen is esne, mondjuk éjszakánként, és akkor a cuki mókik is tudnak medencézni. Habár, amilyen távol vagytok tőlünk, maradjunk annyiban, hogy nálatok legyen napsütés, nálam meg mondjuk, elosztva egy hét-tíz napra legalább 100 mm eső :D Legalább ennyi a deficit nálunk, és akkor végre mehetnénk gombász-terepgyakorlatra :D
BoGyo üzenete…
Pipi-paradicsom:)) Nagyon jó helyet alakítottatok ki nekik!
Hedvig üzenete…
Jó ezeknek a pipiknek nálatok! Tudtok nekik takarmányt szerezni? Minket két dolog tart vissza: az ól ás a takarmány hiánya.
Juhmeli üzenete…
Fernel, én is örülnék az esőnek, de csak az a kis futózápor jutott most nekünk. A hőmérséklet legalább ma délutánra már tényleg esett, annak is örülök.

Úthengerleves. Azt hiszem saját kifejezés. Mindig az elnyomott, megtaposott, járáshibás zsenge pipikből készültek, még anyuméknál. Leginkább új zöldségekkel gulyáslevesnek, de bármilyen raguban el tudom képzelni őket. Minden szezonban vártam, lestem a kiscsirkéket, lesz-e úthengerleves valamelyikből.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, nagyon szeretik, a dióbokor alatt pihennek, bogarásznak, este meg hazamennek és összebújnak.:)
Juhmeli üzenete…
Hédi, mi is azért vártunk vele öt évet. A kezdeti befektetés, ól, kerítés, nem térül meg. Takarmányt eddig drágán vettünk, 7000-ért mázsáját, ez vegyes dara voltde most kaptunk szemes kukoricát 4000-ért, vettünk 2 mázsát, és a tojást is gyűjtő barátnőmnél daráljuk. Úgy számoltuk, kitart ősz végéig. A hús és a tojás viszont ezen a takarmány áron már nagyon megéri. De, ha nem érné meg, akkor is csinálnánk, sokkal finomabb.
Fernel üzenete…
Köszi a magyarázatot, így már érthető :D Amúgy jó, ennek fényében még találó is :D
Hédi: Vásárolt takarmánnyal nem éri meg, semmi sem, de az, hogy mindig van saját, egészséges, tudod milyen korú, finom húsod, tojásod, na, az még annak ellenére is megéri, hogy kidolgozod a beledet, takarítasz, beszerzel. Mellékesen a szerelemfaktor is sokat dob az ügyön, ha elfelejted minden búbánatodat, amint velük kezdesz foglalkozni. Nálam ez nagy előny volt.