Pipihíradó

1. hét után

Nem gondoltam volna valaha is, hogy ez megtörténik. Állatok költöztek a góré egyik óljába. Nem szerettem volna a házhoz ennyire közel lakókat, főleg azért, mert a góré előtti placc - amik valaha a kifutók lehettek-, a fő játszó és közlekedési hely. Apróságok nevelésére viszont egyelőre nagyon is alkalmas, nekik nem kell kintre helyet biztosítani, így jól megférünk egymással. Jelenleg 31 a létszám és nagyon szépen fejlődnek a sárga magyar pipik. Barátnőmhöz az első tojások néhány évvel ezelőtt állatorvosi közvetítéssel a Duna-Dráva Nemzeti Parkból érkeztek, ahol a "régi" magyar fajták génállományának megőrzéséért, és a lakosság körében pedig ezen fajták népszerűsítéséért, elterjesztéséért indult program. Az idén tavasszal szintén állatorvosi közvetítéssel cserélt kakasa pedig nagyon jól teljesített, nálunk végül is 42 tojásból 32 egészséges kispipi kelt ki. Az arány nála is hasonló volt, szemben a korábbi évek 25 körüli értékeivel. Barátnőmnél tiszta a génállomány, nem tart más fajtákat, de nálunk keveredés lesz, mert az idősebb állományunk nem ebből a vonalból származik.



Figyelem! Szárnyak és farktollak.

10. hét után

A nagyok is jól vannak, lassan neveket kapnak a megkülönböztető jelzést hordozók. 
Galamb.

Zsemle.

Blanka, egyenest a fodrásztól.

Futoska, talán látszik, miért.

Szökevény. 
A hétvégére szárnykurtításra jelentkezett be.

Mókik nélkül nincs tyúkudvar.
Új lakó a kacsaházban.








Megjegyzések

Aranyalma üzenete…
Bájos Blanka a kedvenc:)
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, nekem ő tetszik a legjobban, de lehet hogy csak azért, mert elérhetetlen, annyira félénk. A többit simán a hónunk alá csapjuk egy kis simire, de ez nem jön 5 méternél közelebb.
mancoka kertje üzenete…
Gyönyörűségesek!
Juhmeli üzenete…
Mancoka, és nagyon barátságosak is, vagy csak bélpoklosak, de rögtön rohannak és a lábamon dudorásznak, ahogy belépek a kapujukon.