Tyúkország és egyebek

Jelenleg ott tartunk, hogy Feri lealapozta és bekente bitumenes szigetelőanyaggal az oszlopokat, majd beállította őket tyúkország határaira. Hamarosan érkezik a segítség, akivel kifeszítik a dróthálót és akkor végre a pipik leszaladgálhatják, amit eddig híztak. No nem gond, Feri szerint így harapnivalóbb húsuk lesz. Mostanra elfogyasztottak ők tizenkilencen 20 kg nevelőtápot és ugyanennyi vegyes darált szemestakarmányt. Ezt kb hat hét alatt termelték be. Jelenleg csak kukoricadarát kapnak, a nevelőtápot fokozatosan vezettük ki az étrendjükből és természetesen zöldet, salátát, mángoldot, spenótot, sóskát, retket... Hamarosan őket vezetjük be a mi étrendünkbe, tekintve, hogy a legtöbben fiúnak készülnek.

A fiúk dolgoznak.

Minden oszlop a helyén.

Első számú fazékba-jelölt.

Bálint szereti simogatni.
Őket is.


Ha kész az udvaruk, hétvégén kapnak pajtikat is. Kacsát, esetleg libát, meg még ki tudja, mi ugrik a kosárba.

Én közben igyekszem kordában tartani a kertet és a mókikat. Gazolok ezerrel, csipegetjük a bogyósokat, ma meglocsoltam a palántákat csalánlével, hogy belehúzzanak egy kicsit, de most örülök a zápornak, ami nemcsak a magányos cápát áztatja a medencében.

Rózsakert használatban.

 Kezdődik a levendulaszüret.









Megjegyzések

BoGyo üzenete…
Jaj de jó lesz! Levágni is Ti fogjátok? Nincs is finomabb a házi nevelésű husinál!
A levendula és a kis kertész nagyon szép:)
Aranyalma üzenete…
Azta! Nagy ügyes família vagytok!
csipike üzenete…
Egészen nagy terület lesz a tyúkoké. Miért pont a punkos kopasz nyakú lesz az első, mit vétett?? Mamikáéknál én is simiztem őket, lelkesen szedtem a zöldet nekik...mielőtt levágta, akkor átküldött a szomszédba, mert sírtam, szépen könyörögtem, hogy ne bántsa, inkább együnk palacsintát, én nem is szeretem a rántott csirkét :-)
Juhmeli üzenete…
BoGyo, az ízlésünk még mindig egyezik.:) Pipiket én vágom, ahogy a kacsákat is. Ferinek megtanítottam, hogyan tartsa, a többi az én dolgom. A hazainál ritkán van jobb.
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, köszi, elboldogulunk, csak nagyon lassan.:)
Juhmeli üzenete…
Csipike, nem vétett, ő a legnagyobb.:)

A mókik nem szokták látni a kivégzést, már csak konyhakészen a pulton, és azzal nincs gondjuk egyelőre, hogy ismerték tollasan. Ez még változhat, ahogy nőnek, okosodnak...