Az első szemek

Mikor tavasz végén, hirtelen felindulásból megrendeltem az áfonyákat nem gondoltam volna, hogy idén csemegézhetünk bármelyikből is. Pedig virágokkal terméskezdeményekkel érkezett az egyik bokor. Még akkor sem reméltem. Két hónapig őrizgettem szemmel a kis bogyókat és tegnap hármat leszüreteltem. Életem első áfonyája! Most viszont már nagyon remélem, hogy sikerül megvetniük a lábukat a kertben és minden évben lesz rajtuk egy kis nassolni való.


Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Nem is tudod, milyen szerencsés vagy. Nekem két évig még virága sem volt, aztán jött a damil... Nálunk "ő" a kertépítő. A maradékot átültettem, de itt sem megy semmire. Nem is értem.
Orsi üzenete…
Ezt én sem bánnám, ha megvetné a lábát a kertemben, de nem tudom mennyire bírná ezt a klímát itt...

Vigyázz rá, aztán már jövőre tőled indul az áfonya export, annyi lesz rajta :)))
Hedvig üzenete…
Gratulálok! Vártam ezt a bejegyzést és várom a folytatást is, bármi is legyen.
csakBea üzenete…
Déja-vu! Ismerősöm pont tegnap mutatta az újonnan ültetett áfonyáját! Le kellett takarniuk madárhálóval, hogy nekik is maradjon valami belőle.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, nagyon kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e. Most még a kertészet gyümölcsét szüreteljük. Remélem jövőre is örülhetünk.

kyOrsi, most még rivaldafényben van, próbáltam neki jó helyet találni, savas földbe ültetni, fenyőmulccsal takarni, sőt még locsolást is kapott. Remélem kitart a lelkesedés.;)
Juhmeli üzenete…
Hédi, olyan sok dologról lehetne beszámolni, megfordult a fejemben, hogy erről miért is firkáljak. Aztán eszembe jutott, hogy Feri biztos hiányolná ezt a történelmi pillanatot, de így még jobban örülök, hogy volt aki kíváncsi volt a sorsukra. Beszámolok még róluk, akkor is, ha kinyírom őket.
Juhmeli üzenete…
Bea, azt elhiszem. Eddig nálunk rendes madarak jártak, de idén már lopkodtak a fanyarkáról, ribizliről, jostáról, így nálam is felmerült, hogy jövőre már valószínűleg szükség lesz barikádra.