Szabad tartás

A veteményest idénre befejeztem, nem lesz másodvetés, őszi termény. Talán tél alá majd kerül fokhagyma, borsó az ágyásokba, addig viszont rendelkezésére bocsátottam az Tyúkország lakóinak.  Mit mondjak, nem ellenkeztek.

Nyitott kapukat döngetnek.
Csigavadászok a kaszálón.
Szeder is jut még mindenkinek.
Simán hazatalálnak.
Azért akad segítség.
Szintén szabad tartásban.
Pillanatkép az Tyúkországból.
Mindenki teszi a dolgát.
Kiskacsát a tojásba, betont az oszlopok köré.
Hamarosan kezdődhet az építkezés.



Megjegyzések

Aranyalma üzenete…
A másodvetést én sem erőltetem, nincs hozzá kedvem egy cseppet sem... mondjuk ebben a bazi melegben nem hinném, hogy bármi is kikelne.. nálunk még a gaz is meg van lankadva ahol maradt. Szinte csak szüretelni járok ki a konyhakertbe Tündérbogyóval és édesen megjegyzi már a kapunál, hogy hű de meleg van. Megetetjük a nyuszikat, lekapkodjuk a krumplibogarat a padlizsánról, a málnát és a folytontermő epret a bokrokról és futunk befele.
BoGyo üzenete…
Ez egy igazi tyúk mennyország lett! Hatalmas területük van! Nálunk olyan forróság van, hogy sírva rimánkodnának a magok, csak hogy ne szórjam őket a földbe, Kb. sec-perc alatt megpörkölődnének:(
Juhmeli üzenete…
Aranyalma, én eddig mindig szántam rá erőt, de idén máshova kell, majd jövőre talán visszatérek a szívem csücskéhez, kúttal, vízzel, nádihegedűvel...:)
Nektek pedig jó szüretelést!
Juhmeli üzenete…
BoGyo, mi pont azt beszéltük Ferivel, hogy ez már nem az a meleg, itt a nyár vége.:) Frissek az éjszakák, és de. 11-ig simán lehet kint lenni, meg 4 után is. Máskor még este is döglődtünk, mi élvezzük, hogy többet tudunk kint lenni. Persze a növények nálunk is sínylődnek, de mi agyagban toljuk a kertet, így akad tartalék, könnyebb életben tartani őket. Nektek is kell kút. Meg esőztető. Ricsinek tetszene...
Babi néni üzenete…
Szeretlek olvasni, köszönöm! :)
Juhmeli üzenete…
Altair, micsoda meglepetés! Örülök, hogy jársz még felénk, és hogy szeretsz itt.
Jucus üzenete…
Ez nem is Tyúkország lesz, hanem baromfi-paradicsom! Nagyon tetszenek a kis lábasaid!
Juhmeli üzenete…
Jucus, ez a terv, de még ki kell találni a legeltetésüket, mert igazi taposógépek.