Megtelt a tyúkudvar

Csak egy kis ajtó megnyitása életet lehelt a megüresedett Tyúkország elsivatagosodott területébe. Úgy becsültük, hogy a saját keltetésű, 12 hetes csapat legalább 31 tagjának paraméterei túlnőtték a drótháló rombuszainak méretét, így kiengedtük őket, hogy elfoglalják magukat és összeszokjanak az idősebb polgárokkal. A maradék hat fő kedvére jár ki- és be a határokon, de ez már Feri gondja, ő szeretne gyöngyös levest.

Reggeli csúcs.
Kicsi és nagy.

Gyöngyös wellness.

Az összeszokás teljesen zökkenőmentes, magyarul a kicsik rém pofátlanok, cseppet sem szégyenlősek, simán beállnak a nagyok közé enni, inni, kapirgálni, fürdeni. Sőt nagyon szelídek is. Már-már túl szelídek. Ez okozhatja vesztüket, mert mindig láb alá állnak, így könnyen matrica lesz belőlük viharvert csizmám berepedezett talpán. Fel is kaptam párat, hogy mennyire húsosak már, de van még egy hónap haladékuk. Egy tucatnyi fekete farkú, már most gyönyörű jércét szeretnék megtartani belőlük tojni és a gyöngyösöket, mert ők lassabban nőnek, a többi megy a fazékba. Látva a tapogató műveletet, Kati magához húzott:
-Anya súghatok valamit?
-?
-Tudod, mi legyen vacsorára?
-?
-Kakaszpörkölt nokedlivel!
-Megint? Ragadozót neveltem!!!

Tojás ügyben pedig jelenleg is él a délelőtti karantén. Ennek következtében (vagy nem), nincs kacsatojás, cserébe minden nap van 1-2 pipitojás. A méret még mindig S, de volt már egy 61 grammos, ami majdnem L! Két sárgáját találtunk benne.

Már a nagyot is tyúk tojta.







Megjegyzések

Andrea üzenete…
Meli csodaszép kis "tanyátok" van kialakulóban, csak minden alkalommal csodálom a fotóidat, valamint a jó kis írásaidat!

Kicsi Katuska.. egyem a kisszívét ezzel a kakaspöris nokedlis kis finomsággal)))))DDD

Nagyon aranyos a két kis fiatalember is, imádom ahogy szorgoskodnak!))

Kívánok nektek - a munkálkodásokhoz - hosszú vénasszonyok nyarat, na persze magamnak is.))))

Lemosópermeteztem két nap a gyümölcsfákat, valamint a bokrokat is, a végére a kis "játék"permetezőm kilehelte a lelkét, de már vettem egy komolyabb permetezőt.
Fernel üzenete…
Meli, hihetetlen szépek lettek!
Gyönyörűségesek!
Legyen bennük sok-sok örömötök, a veszteség kerüljön titeket :D
Külön cuppanós Kacinak, a reális látásmódért :D
Juhmeli üzenete…
Andrea, nagyon ügyes vagy, én még a gondolatáig jutottam a lemosó permetezésnek. Felfoghatatlan, nemhogy a percek-napok-hetek, hanem a hónapok, sőt egy szezon is eltelt úgy, hogy nem találkoztunk, bár nagyon vágyunk a csendes, nyugodt kertedbe, tudván azt, hogy ha mi megjelenünk ott, akkor nem lesz csendes, sem nyugodt.:) Viszont hozok verbénát. Tényleg.
Juhmeli üzenete…
Fernel, úgy tűnik Kaci hozzátok hasonló beállítottságú, de egy hónapot neki is várni kell.

Tényleg szépre nőttek, persze felesben. A másik részük szó szerint feleakkora, mint a jól fejlődöttek, pedig azokat kell megenni amik most satnyábbak, úgyhogy össze kell szedni magukat. A szépekből tartok meg tojni.
Andrea üzenete…
Meli annyi mindent csináltatok az elmúlt nyári időszakban, hogy nem csodálom a találkozásunk elmaradását, többször eszembe volt, hogy felhívlak, és meglátogatlak benneteket, de a sok-sok munkálkodásotokat látva, inkább úgy döntöttem, hogy most "csomagolok, és" maradok.))))

A verbénák feldobtak...., viszont amit tavaly kaptam tőletek egyik sem jött elő, sőt az elhullajtott magocskák sem kelltek ki, szerintem a kertem a hibás ebben.)))

Mire jöttök már teljesen szabadon mászkálhatnak a gyerekek, mert készen lessz teljesen a kerítés, és nem tudnak kimenni az útra.

Más: a meztelen csigák invázíóját megállították a kacsák, ugyanis Orfűn az egyik ismerősöm kínlódik a csigákkal, mindenét lerágták, én meg megemlítettelek benneteket kacsa-fügyben, és megígértem, hogy informálódni fogok.
Oliv Flower üzenete…
Csak gratulálni tudok! A sok munka meghozta gyümölcsét!
A tollasok igazán gyönyörűek, az országuk és országházuk pedig irigylésreméltó!!!
Már - tájékoztatásul - megmutattam családom férfitagjainak, milyet is szeretnék igazából.
Kacival egyetértek! - mást nem is tudok hozzáfűzni.
Én is úgy gondoltam, hogy levágok belőlük perkeltnek, de elkezdtek tojni - így már sajnálom levágni.
Bélánkat pedig már nem lehet levágni, hisz nevet kapott :)
KM
Juhmeli üzenete…
Andrea, számíthatsz ránk, csak bújjon elő a napocska!

Idén kevesebb volt a csiga, nem tudom a kacsák, vagy az időjárás miatt. Meg a veteményest nagyon elhanyagoltuk, így nem is tudtuk a károkat, létszámukat figyelemmel kísérni, szóval érdemben nyilatkozni nem tudok a működésükről egyelőre.

Nekem a futókacsák legalább annyira házi kedvencek, mint haszonállatok, akkor is tartanék, ha egy fia spanyolcsiga sem lenne a kertben. ;)
Juhmeli üzenete…
KM, köszönjük a dicséretet, még félkész, de télre tervezzük befejezni teljesen.

Azt elhiszem, hogy a tojókat sajnálod levágni, mi is csak a fiúkat ettük meg, kettő maradt egyelőre, aztán majd meglátjuk, maradnak-e mindketten.
Andrea üzenete…
Meli ma teljesen kész lett a kerítés, jöhettek.))) A 3 kiscsibe szaladgálhat kényére-kedvére a kertben.)))