Egy kép az állatokról

Így alszanak.

Nem tudom elképzelni, hogy mi alapján jött létre a fenti formáció. Ki délnek, ki északnak néz. Ki a lécen ül, ki két gyöngyösön, esetleg nagy szürke kakason. Nem lelhető sem nemen, sem fajon, sem életkoron alapuló szabály.  Üres helyek vannak, de néhányan megmaradtak a régi zugban és a tojóláda mellett összebújva kuporognak a padlón. 

Sokféleképpen elképzeltem már, hogy mi történhet Tyúkország Házában, mikor lemegy a nap, de emeletes tyúkokra nem számítottam.

Megjegyzések

Fernel üzenete…
Meli! Szereljetek webkamerát :D
Amúgy én is gondoltam már rá, nálam az új tyúkok most kezdtek tojogatni, de van még három, akit még nem láttam fészken ülni. Ja, lehet, nem mondtam, kb öt hete vettem nyolc tavaszi jércét :D
Amúgy az Emberem már mondta, hogy miért nem rakunk kamerát, aztán a neten lehetne élőben követni :D
Cukkerek nagyon.
Oliv Flower üzenete…
Jól van! Látom mostmár, hogy nemcsak nálunk agyamentek a tollasok. A mieink is képesek egymás hegyén-hátán aludni, mellettük meg egy csomó hely van. - már ha egyáltalán bemennek az óljukba.
Mert nálunk -- este, a vaksötétbe, botorkálva, az aknahegyeken átgázolva, ill. esőben, sárban a helyükre kell rakni őket. Minden este ez a program. Maguktól csak kettő megy a helyére, a többit (jelenleg már csak öt) egyesével a kutyaház tetejéről kell "letépni" (mert úgy kapaszkodnak, hogy izomból megy a dolog csak). És természetesen, ha már benn vannak és nem épp úgy, ahogy ők gondolják, akkor jön a fesztivál. Lökdösődés, veszekedés, és az ülőrúdról való lelökdösés. Aki leesett, az keresi a helyét, de már nem tud felszállni, mert ő sem lát. Akkor elő az elemlámpát és megvárni, míg a helyét megtalálja.
(Mi lesz a következő évben, ha már meg lesz a nagyobb létszámú csapatunk!?!)
csipike üzenete…
Azért úgy látom, csak kialakultak itt igaz barátságok, nemtől, fajtól függetlenül, szabad szellemek, vagy egyikük, másikuk a tollas párnát szereti :-)
Juhmeli üzenete…
Fernel, még meggondolom, engem is érdekel a magánéletük.:)

Örülök a bővítményednek és hogy tojnak szépen nálatok is. Régebben, anyuméknál, nem foglalkoztam a baromfiakkal, csak a feldolgozásukban vettem részt, az én dolgom a nyuszik voltak, így most fedezem fel, milyen jó fejek a szárnyasok.
Juhmeli üzenete…
KM, ezek szerint ti is bővelkedtek állati kalandokban, sötétben, sárban, esőben, fagyban. Most jól kitanuljátok őket, és jövőre a több már nem csinál gondot.;P
Juhmeli üzenete…
Csipike, tollas párna! Nagyon jó! Már tervezem az újabb leskelődést, hogy lássam, mennyire fix a helyezkedés.
kelle erzsebet üzenete…
Nagyon szeretem a blogot,ahogy felépítettétek a tyúkudvart akertet ahogy a gyerekek szorgosgodnak mindent imádok.Békés boldog karácsonyt kívánok, az egész családnak.