Tavaszi zsongás a télben

Hogy honnan tudom? Onnan, hogy a nép tojni akar.
A kacsák újra elfoglalták a Tyúkország Házát.

Persze a tulajdonosok sem hagyják magukat. 

A nagy sürgés-forgás egyelőre napi 4-5 tojást ad. A saját keltetésű sárga magyar jércék most kezdik. Beülnek egy-egy régi motoros mellé tanulni, de előfordul, hogy hárman tartanak szeánszot egy fakkban.

Hogy honnan tudom? Onnan, hogy a Feri tenni-venni, de leginkább barkácsolni akar. Még arra is felhívta a figyelmem, hogy ha festeni akarok, akkor azt tegyem minél hamarabb és minél gyorsabban, mert jönnek az esők. Erre én roppant következetesen lerohantam a kertbe és elvetettem pár sor borsót, mert már száradt annyit, hogy lehetett dolgozgatni és március közepe/végéig majd megint nem lehet. Kár, hogy nem volt több helyem, akkor többet és mást is betakargattam volna.

Alakul a ház.

Hogy honnan tudom? Onnan, hogy zümmögnek az ericák.

És a krókuszok.

Hogy honnan tudom? Onnan, hogy már huhognak a gerlék a szomszédban.





Megjegyzések

csipike üzenete…
Ez jó volt :-), no meg a szeánsz is :-)
Juhmeli üzenete…
Csipike, jópár órát eltöltöttem tyúkországban festéssel és zsindelyadogatással. Közben néztem a népet, kihallgattam még a némakacsákat is és meglestem a tojóláda forgalmát.
Nyözö üzenete…
Nagyon komoly ez a házikó, tiszta luxus körülmények között tojhatnak a világra! Remélem van elég tojat (sic.) is. Igen tojat, mert a tojás az maga a folyamat, abból lesz ugyebár a tojat...
BoGyo üzenete…
Szuper helyet varázsoltatok nekik!
Ma ebédszünetben haza kellett ugranom pár dologért. Olyan gyönyörűen sütött a nap. Komolyan megfordult a fejemben, hogy beteget jelentek és otthon maradok:)))
Juhmeli üzenete…
Nyözö, muszáj volt valamit rittyenteni. A góré alatti ólakat tárolásra használjuk, nincs kifutójuk, ablakuk. Kőművesmunkával nem próbálkoztunk meg, de a fával elég jól elboldogulunk. Még nem középszinten, de azért már elmegy. Sokáig azért nem volt állat, mert ez egy pénzben vissza nem térülő kezdeti beruházás. Tojatot oldalt számolom, a januári még hiányzik, de majd azt is kiírom. Ahogy észrevettem, eddig nem tudtak annyit termelni, amivel ne birkóztunk volna meg félkézzel.
Egyébként teljesen igazat adok a nyelvi játékban, de hagyománytisztelő vagyok, így megmaradok az elterjedt megnevezésnél.:P

Mondtam már, hogy úgy örülök?;)
Juhmeli üzenete…
BoGyo, bizony nagyon szép idők vannak. Feri is beállított fél órával hamarabb, aztán csak álldogált az udvaron, sütkérezett és nézelődött. Például, hogy megcsináltam-e a házon a második festést...:)
Nyözö üzenete…
Óh Meli ne szerénykedj, teljesen szuper lett ez az épület, talán még praktikusabb is mintha követ műveltetek volna!
Most én is sufnigyártásban vagyok, mert nagyon kellene a hely — csak a tél közbejött így még csak az alapok vannak meg.
Juhmeli üzenete…
Nyözö, legalább beérnek a tervek, mire elmegy a fagy. :) Remélem, a sufniról is lesz majd írás.