Húsvéti pipihíradó

Régen nem esett szó az idei újszülöttekről. A februári keltetés végső létszáma 16 lett. Ebből 4 araucana, 6 fekete-réz marans, 6 kék-réz marans csibe. Ők már 5 hetesek, szépen kitollasodtak és  a hétvégén kiköltöztek a kukoricagóré nevelőládájába. 

A múlt heti kelésből 30 csibénk lett. Kettő saját tyúktojásainkból, hét porcelán orpington, és 21 australorp, kék és splash vegyesen, de még az is lehet, hogy fekete is született, most még nehéz megmondani. Ők már egy hetesek és a szuterénban kialakított neveldében laknak.


Idén nekünk is hozott valamit a nyuszi! Talán jobban örültünk, mint a gyerekek a tojásvadászatnak, bár azt nehéz felülmúlni. A Környéről hozott búza színű araucana tyúkocska - Poci- hét hét kihagyás után újra tojni kezdett. Az első kék tojását pont Húsvét vasárnapra időzítette. Aztán lett egy hétfőn is. Idén már nem akartam keltetni, de ha a kék araucana tyúkocska - Fifi- is belehúz, és esetleg elkotlik valamelyik nagyobb tyúkom, akkor teszek alájuk kék tojásokat.



Olyan jó, hogy minden nap van tojásvadászat! 
Még mindig ugyan úgy örülünk minden találatnak, mint a kezdet kezdetén.




Megjegyzések

ivetabt üzenete…
Szia, nem tyúkos téma, hanem rózsás. A rózsabokrokal mi mindent szoktál tavasszal csinálni? Vissza vannak vágva. Szoktad őket tápozni, lefújatni valamivel, vagy permetezni így tavasszal? Köszi előre is.
BoGyo üzenete…
Tündériek! Az a kék tojás pedig csoda!!! Sajnálnám megenni:))
Mr Eggs üzenete…
Az araucanék milyen gyakran tojnak?
Andrea üzenete…
Melinda gratulálok a pipikhez, ügyesek vagytok - mint mindig. A kékhéjú tojásból a belsejét fújjátok ki, jövőre jó lesz húsvéti dekorációnak.)
Az idén lesz rendesen rebarbarám, már nagyon szépen jönnek elő, tavaly átültettem a pince mellé, a vízesedények mögé, és itt most jól érzik magukat a kis "csemetéim".
A hortenzia mind megeredt, már alig várom, hogy szép nagy bokraim legyenek.)
Névtelen üzenete…
Melinda!Az a gatyás,tollas lábú nem bráma?A maransnak is van lábtolla?
Juhmeli üzenete…
Sw, amikor a gyümölcsfákat permetezzük lemosóval, akkor szoktak a rózsák is kapni. Később már nem kezelem őket, mert nálunk könnyen kötnek ki az illatos fajták a pohárban, szörpnek. Ha van itthon, akkor meg szoktam kínálni őket szárított marhatrágyával, vagy komposzttal. Ezt nem csak kora tavasszal, hanem júniusig bármikor. Hát, nem mondom, ez nem túl sok munka, a nézegetéssel ezerszer több idő elmegy.:) A rózsában pont ez a jó. Viszonylag kis idő- és erőbefektetéssel örülni a látványos eredménynek.
A rózsafórumosok ennél sokkal többet tudnak, hogy igazán jó kondiban tartsák a drágaságaikat.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, én is ezt érzem. Nézegetem és örülök nekik. Aztán nem tudok kibújni a bőrömből, és úgy is feltöröm, megnézem, hogy meg van-e termékenyítve.:)
Juhmeli üzenete…
Mr Eggs, én úgy olvastam, hogy hetente 5-6 tojást. Ahonnan hoztam őket, ott a bácsi +/- jellel vezetett minden egyes tyúkról statisztikát és szinte minden napra jutott pluszjel.
Juhmeli üzenete…
Én is meglepődtem, hogy papucsban születtek. Aztán utánanéztem és bizony lábtollasok ők is. Szegények, egy jó kis eső után, hogy fognak majd kinézni a tyúkudvarban!
Juhmeli üzenete…
Andrea, örülök a hortenziáknak és annak, hogy sikerült megtalálni a rebarbarák jó helyét. Remélem idén már sok finomságot készíthetsz belőlük.

Kéktojást majd jövő húsvétkor fújok ki, köszi az ötletet, addig sem kell rakosgatnom őket, hogy aztán éppen húsvét előtt tűnjenek el.:)
Névtelen üzenete…
Egyszer kaptam a szomszédtól zöld héjú tojást.Elültettem egy kotlót és minden nap kidobott,összetört egyet-kettőt,de csak a zöldet-mert az övé nem olyan színű volt.Mind a tízet kidobta.A hagyományos színűt nem bántotta.Majdnem gutaütést kaptam tőle.A többit gondosan kikeltette és nagyon szépen nevelte őket.
Most mondd!
Juhmeli üzenete…
Hát, most előre izgulok. Aztán persze megpróbálom és leírom, hogy ment.:)

Pedig azt gondolná az ember, hogy egy elefántot is kiköltenének, legalábbis kiskacsákat...:)