Egy hét képekben (április 11.-17.)

 A fiúk átültették a leandereket.
A tyúkok tovább csinosították a házukat.
Újabb tulipánoknak örülhetek a rózsakertben.


 Virágban az eper és a rebarbara.

Azóta már ki is hajtottak a kardvirágok.

A mókikert egy szeglete. 

Ültettem a nagy évelőágy üres részeibe dáliát, kannát, tollborzfüvet. Még mindig ültetgetem a palántáimat nagyobb cserepekbe. A káposztafélék rosszul keltek és nem is fejlődtek rendesen, gyakorlatilag sziklevelesek maradtak, ezért szereztem be a piacon rendes palántákat, amiket ki is ültettem a veteményesbe. A sajátjaimat pedig - gondolva a vakond és lótücsök okozta károkra - átültettem egyesével kis cserepekbe, és már két nap múlva akkorát nőttek a korábban nem létező lombleveleik, hogy még Feri is észrevette. A másik dolog - nem vagyok rá büszke, sőt legszívesebben elhallgatnám- , amivel elpepecseltem pár órát, az az volt, hogy készítettem egy befőttes üvegnyi gyomirtó oldatot és egy festőecsettel lekenegettem a rengeteg acat tőlevélrózsáit, melyek beborították a fél rózsakertet, gyümölcsfasövényt. A maradékot a kihajtott komlótövek kapták. Hogy miért így? Mert olyan mélyen vannak a gyökerek, hogy képtelenség kiásni őket.  Mert így csak annyit használtam belőle, amennyit feltétlenül szükséges volt. Mert így csak megfelelő helyre került a vegyszer. Ezt Aranyalmától tanultam, remélem így végleg megszabadulhatok tőlük, vagy legalább kordában tudom tartani őket. Most készülök a hideg estékre, hordok szalmát a veteményesbe és előkészítem a fátyolfóliát is, mert fagyokat is jósoltak. És várom az esőt is, mert megint bejött a szokásos április, egy szem eső sem volt eddig. Locsolni kell a vetést, a palántákat, a frissen vetett füvet. Dolgozni, kapálni, gazolni viszont nem lehet olyan kemény a föld, marad a fűnyírás és a nézelődés. Az sem kevés, beérem vele.



Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Melinda, hadd kérdezzek. A rebarbaránál a virágszárat tőből kell kitörni, vagy csak a virágot letörni, hogy ne virágozzon? Nem egyértelmű nekem. Az április itt is ilyen, sajnos.Azért fagy csak nem lesz!
BoGyo üzenete…
Édenkert! Gyönyörű minden!!!!! Azok a kis lámpások a tyúkország házikóján <3 <3 <3
Éticsiga ellen nincs esetleg ötleted. A távolba dobáson kívül mást nem tudok és a kis dögök lerágnak mindent:(((
Juhmeli üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Juhmeli üzenete…
Anikó szívesen, bár lehetne nekünk is cicánk. Nagyon hiányzik.
Anikó üzenete…
Ó, milyen szépeséges tulipánok vannak itt is! :-) Mókikert..<3
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, én a virágszárat alul töröm el, hogy ne hozzon másik virágot az a szár.

A kocsin kellett jeget kaparni, de a kerten ez nem látszódott meg. A spárgák sem konyultak meg. És! Tegnap előtt este volt eső! Hurrá!
Juhmeli üzenete…
BoGyo, azok világítanak is, igaz nincs nagy fényerejük, de a hangulat a lényeg és nem voltak drágák sem.

Nem tudtam, hogy az éticsigák ilyen falánkok. És azt sem tudom, mit lehetne csinálni velük úgy hogy ne nyuvvadjanak meg. Ha megvan válasz, megírom.
Juhmeli üzenete…
Anikó, a tulipán nagy kedvencem. A mókikert pedig a legszebb a veteményesben. Az én területem még nagyon kopár, de náluk ősz óta pompáznak a virágok és most már a zöldségek is.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, én megpróbálnám a hamut, vagy a tojáshéjat. Olvastam olyat, hogy kukoricalisztet szórnak, azt megeszik a csigák, de akkor kampec nekik. Ezt nem próbáltam. Csak a hamut, de az bevált.
Holdgyöngy üzenete…
Hamut mi is próbáltuk, hol bejött, hol nem.Viszont a sört imádták! Melinda, közben rájöttem én is a megoldásra, ahogy írtad.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, igen, a sört imádják itt is.