Nehéz a rossz szokásokat levetkőzni

Macskát loptam.

Megint. Én tényleg nem tehetek róla, de minket választott. Először csak, mint állítólagos döglött macska jelent meg a veteményesben. Szerencsére csak sziesztázott. Aztán egyre többször tűnt fel itt-ott a kertben. Egy hete pedig a takarmánytárolóban összegöngyölt kertészeti hálón, egy kiürült zsák alatt találtam rá. Nem volt egyedül. Itt hozta világra a kicsinyeit. Veszettül fúj valahányszor megjelenünk a reggeli és délutáni etetéskor. Először csak vizet tettem neki. Vártam, hogy hazaköltözik, de nem ment. Aztán esténként maradékot kapott. Ami már majdnem macskaeltulajdonítás. Ma viszont bevásárláskor cicakaja is került a kosárba. Meglátjuk marad-e, vagy pedig hazaköltözik, mikor a kölykök elég nagyok lettek. Addig is, újra macskatulajdonosok vagyunk. Részben.


Megjegyzések

kovtama üzenete…
Nálunk meg mostanában fordítva van. A múltkor lettek kiscicák, már azon törtünk a fejünket, hogy elvisszük a vásárba elajándékozni, de egyik reggel arra ébredtünk, hogy egy sincs. Az anyjuk elvitte őket, de nem csak őket , hanem saját magát is mert csak enni jár haza, amúgy szinte nem is látjuk.
BoGyo üzenete…
Jaj de szép tarkabarka! Benneteket választott, szerintem marad:)Pláne, ha ilyen jó dolga lesz:)
Andrea üzenete…
Innen "üzenem" a kis-tarkabarka cicamamának, hogy szokjon le minnél gyorsabban a fújogásról))), mert a világ legjobb családját választotta magának, és a kicsinyeinek is!)))
Ennél jobb családot sehol sem talál!!!)
Meli örülök, hogy akaratlanul is, de "becicásodtatok"!)))DDD
Holdgyöngy üzenete…
Őszintén kívánom, hogy maradjon. (Sajnos a szomszédban csak felnevelte a fiait, aztán megfelelő kor után hazavitte. Remélem nálatok nem így lesz.) Ezek szerint a RÉGI CICÁK MÁR NINCSENEK MEG? Ez a szívfájdalom a macskás gazdiknak.
csipike üzenete…
Nagyon okos cica, tudja hová kell költözni! :-)
Juhmeli üzenete…
Kovtama, hozzánk egyik télen költözött egy fiatal nőstény, Panda testvérkéje lett. Aztán mindkettőtől tavaly ősszel vettünk búcsút. A nőstény nem tudom, kié volt, de jött, mindig jött. Nem is enni, hanem bújni, dorombolni. Cicukának neveztük el. Őt loptam először. De tényleg nem direkt. Csak abban reménykedem, hogy az első nőstényünknek így veszett nyoma, és nem máshogy.
Juhmeli üzenete…
Lányok, szeretném, ha maradna a cica, vagy, ha hagyna kölyköt nekünk. Már Feri is összeszedte a bátorságát és nézegeti a kicsiket. Ha maradna, akkor Tarka, esetleg Barka lesz a neve, tőletek kapva. De még megpróbálom kideríteni, hogy ki a gazdája.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, Pandát és Cicukát megmérgezték tavaly ősszel. :(
Névtelen üzenete…
Szia!
A trikolor cicák mindig nőstények. Így ha van a kicsik között ilyen akkor amennyiben nálatok maradnak további szaporulatra számíthattok. Ha meg megtalálod a gazdáját talán nem fog haragudni ha néhány kölyök nálatok talál helyet.
Testvéreméknél TRIKÓ lett a neve.
ZsuR
Juhmeli üzenete…
ZsuR, köszöntelek nálunk és örülök az információnak is, mert macskaszőrmében még sosem mélyedtem el ily módon. :) Ezek szerint biztos lesz kettő nőstény, ezek tarkák, plusz egy fekete színű fehér zoknival és nyakkendővel -már amennyire ki tudtam venni a kupacból, hogy melyik végtag, melyik kölyökhöz tartozik- és lesz egy tiszta vörös.
A Trikó név nagyon ötletes, jókat mosolygok rajta, mikor eszembe jut.
jadviga20 üzenete…
Én is pont ilyen fázisban vagyok,csak kandúr az illető.Még várok,hogy végleg marad-e,ha marad ivartalaníttatom.Én sem szerettem volna más macskáját "ellopni",se más macskáját ivartalaníttatni,mit szólna a gazda ha úgy megy haza:)
Juhmeli üzenete…
Jadviga20, mi is így voltunk Cicukával, nem akartuk ivartalanítani más macskáját.:D Ez a Barka micus, most nem annyira barátságos, idegenek vagyunk, ő meg friss anya, sőt lehet, hogy először, meglátjuk, mi sül ki belőle.
Remélem minden a vágyaid szerint alakul a más macskájával. Nem tehetünk róla, ők választanak.:)