Egy hét képekben (augusztus 29. - szeptember 4.)

Rohan az idő. Ismét eltelt egy hét észrevétlenül, de nem tétlenül. Mégis csak a vasárnapunkról készült egy kis összeállítás, aminek képanyaga ismét a mókik közreműködésével lett teljes, mint később kiderült. 

Vasárnap ünnepnap volt. 

A kerti munka ünnepe. Végre! Letakarítottuk a veteményes egyharmadát, itt volt az őszi fokhagyma, a borsó, a nagyobb paradicsom ágyás. Most újra bevetésre készen, komposztált trágyával feljavítva várja a magokat és hagymákat. 
A kerti játék ünnepe. A fűbe vágott labirintussal. A konyhapultról eltulajdonított zsemlékkel és kacsafotózással megspékelve.
De leginkább a hasunk ünnepelt, mert leszüreteltünk két, napra pontosan 12 hetes  némakacsa növendéket, az első fészekaljából. Nem a legnagyobbakat, hanem a fájóslábúakat. Mindkettő 1,6 kg lett tisztítva, feje, lába nélkül. Ha kitollasodnak teljesen, mehetnek a fagyasztóba a többiek.

Még mindig piros-sárga-zöld kombinációban foglalom el magam.
  
Idén gumók is lettek!

A futókacsák a veteményesben tanyáznak.

A focipályán végül nem nyírtam le a füvet. Megrendelésre végeztem félmunkát.

Fűlabirintust kértek a mókik.

Nemcsak motorozni, kergetőzni is nagyon jó benne. Tapasztalat.

Bálint fényképez. 

Feri lassan a kert egyedüli kertésze lenne, ha a tollasok nem segítenének be neki.

Zsemletolvajok gyűlése.

Bálint kacsákat fényképez.

Az áprilisi ültetésű hagymák lettek a legszebbek.

Tyúkország új uralkodói is felcseperedtek.

Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
A fotósod a végére egészen belejött.
Tüzesvas üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Tüzesvas üzenete…
Gyönyörű lett a zellered!Az enyém csak levélre gyúr,ami nem baj,csak néha a gumó is jó lenne...A kakasaid megférnek egymás mellett?Nekünk van 9 kakasunk jelenleg,ebből 7 idén kelt (hamarosan hűvösebb helyre távoznak),egy ˝rendes˝ nagy kakas,meg egy gatyás kiskakas,aki az egész család kedvence :) A profilképemre rákattintva meg tudod nézni Tyutyukánkat :)
Andrea üzenete…
Meli jó "benézni" mindig hozzátok, oly kedvesen, szeretetve telnek a napjaitok.)

Nálam is paradicsom-dömping van, és Új-zélandi spenót...)))
Áruld el - lehet már kérdeztem? - miképpen lesznek a hagymáid ilyen szépek, nekem 1-2 kivételével mind bikás lett, azt mondták törjem ki a kezdeményt még az elején, az igaz magot nem hozott, de a bikaszár nőtt, és persze megfeleződött a hagymával.()

Cica/k/ ügyében történt valami előrelépés?)
Nyözö üzenete…
Jó is az a labirintus! Éppen ezért nem mondanám félmunkának, sőt! :) a is szuper, hogy lett Neked is fotós segítséged: érdekes megfigyelni mit vesznek észre a gyerekek.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, ritka ha fej is szerepel a képein, ilyenkor kapunk egy kis ízelítőt abból, hogy mit is látnak, hogyan látnak a gyerekek a környezetükből.
Juhmeli üzenete…
Alkot Tüzesvas, nagyon szép Tyutyunka! Biztos jól meglesznek főkakassal, főleg, ha elég nagy a háremük.;)
Nálunk három ivarérett, dolgozó kakas van. Egyelőre megvannak egymással, nem szeretnék belőlük egyet sem levágni, a többiek még nem fickósak, nőniük kell, de ők a fazékba mennek.
A zellert idén, úgy tűnik, sikerült megfelelő mélységbe ültetni, korábban nem lettek ilyen szépek nálunk sem a gumók.
Juhmeli üzenete…
Andrea, a hagyma legtöbbje nálam is felmagzott. Sok dologtól függ. A fajtától, egyesek hajlamosabbak rá, a dughagyma méretétől -a nagyobbak virágoznak- és a tárolásától, attól hogy elültetés után hideget kap. Nekem az áprilisban ültetettek lettek ilyen szépek, de már nem tudom, hogy ez melyik fajta volt. Minden más nagy része virágba ment, pedig én is kitörtem a szárakat.
Juhmeli üzenete…
Nyőző, fotózni és vicces videókat készíteni jobban szeretnek, mint kertészkedni.:) A legtöbbször a cipőjük kerül megörökítésre, vagy perspektív mókik, kinyújtott nyelvvel...
A labirintus még a hétvégén marad, hogy játszhassanak benne, de hétfőn, mikor kettesben leszünk Matyival, lenyírom.
Andrea üzenete…
Pénteken voltam a Vásárcsarnokban, és ott van egy néni, akinek mindig szép az áruja, tőle megkérdéztem a bika nélküli hagyma, hogy állítható elő, azt mondta, hogy ők a boltban kapható Holland hagymamagot veszik, és abból a dugnak a következő évben, és az nagyon kis százalék-arányban bikásodik be.
Majd a fokhagymái is nagyon szépek, arra pedig azt mondta, hogy a fokhagyma közepét sose dugjam el, és csak a szép nagy külső gerezdeket.
BoGyo üzenete…
Szorgos-dolgos kis csapat! Szépek vagytok!
Juhmeli üzenete…
Andrea, a fokhagymát tényleg így kell, csak a külsőket, abból lesz szép termés. Majd megnézem azt a magot, de az az igazság, hogy én még nem termeltem dughagymát, mert nem tudom, hogy el tudom-e úgy tárolni, hogy következő tavaszra maradjon bennük élet.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, köszi, bár mostanában nem szaggatjuk az istrángot.;)
tubaroza üzenete…
A kedvenceim a ruhás és a kacsás kép!Mennyi mennyi finomság. Egy két tyúkocskát én is elfogadnék..... Jó kertészkedést!!
Juhmeli üzenete…
Virág, Csak vigyázz, mi is így kezdtük: egy-két tyúkocska. Aztán nem lehet leállni.:)
A mókik egyre többször viszik sétálni a fotómasinát, aztán, mikor áttöltöm a képeket, akkor látom, hol jártak, mi mindent vettek észre és hogy éppen melyiknek hol van a szemmagasság.:D