Hétvége (október 15.-október 16.)


Ha a korábbi hétvégén semmi különös nem történt, akkor most még annyi sem. Az állatok szabadtartásban. A kacsák már a kora reggeli ködben kortyolhatják a harmatot, legelhetnek, bogarazhatnak, csigázhatnak, ha kisüt a nap, akkor pedig lepkékkel tömhetik a bendőjüket, mert a kaszáló idén pitypangmezővé vált -így egész nyáron szedhettük a zöldet az állatoknak-, de most a pillangók is örülhetnek. A tyúkok délután csatlakoznak hozzájuk, fehérjehiányban ők sem fognak szenvedni, főleg  ha továbbra is egészben nyelik a békákat. Mióta Feri ezt meglátta, teljesen rosszul van és aggódik, nehogy Piroska békadiétája rosszul süljön el és emiatt idő előtt adja be a kulcsot. A cicusok vasárnap még teljes létszámban őrizték a baromfinépet, hétfőre virradóra eltűntek, remélem csak átmenetileg és ma végre hazajönnek. 
A veteményesben szépen kikelt a mák, a spenót, a sárgarépa és a saláták, de ebben a hűvösben nemigen fejlődnek. Már csak a paprika, a zöldbab terem, és egy-két káposztám, zellerem van az ágyásokban. Ma a spárgaágyást trágyázom meg,  takarom szalmával és lebontom az uborkahálót is. 
Érkeznek az őszi színek, már aranyban ragyog a babarózsa lombja, a kasvirág fekete fejecskéi alatt is a levelek, zöld és arany csíkos ruhában a tollborzfű és a sásliliom. Mellettük még kitart néhány őszirózsabokor halványkékben, a varjúháj téglavörösben. A japán díszfű szélben lobogó pacifarkaival koronázza meg a látványt.
Pézsmarécék a pitypangmezőn.

Terített asztal rovarnak, kacsának..


A verbénák szünet nélkül virágzanak.

'Leonardo da Vinci'.

Tollborzfű.

Az évelőágy.

Orbáncfű termései és a babarózsa aranya.

Nevesincs kismacskánk.

Poci és a többiek.