Hétvége (október 22. - október 23.)

Múlt héten befejeztem a tulipánhagymák ültetését. Nem, nem vettem újakat, hanem nyár elején ástam ki félszázat az egyik nagyra nőtt rózsabokor alól, másrészről kora ősszel az évelőágyban véletlenül, mikor  tőosztottam  az évelőket. Egyébként pedig kukkolom a vetésemet, ami szépen kikelt, de alig fejlődik, olyan hűvös az október. Igaz a fagyok eddig elkerültek, de szinte minden növény fázik, a gyümölcsfák már kopaszok, és színesednek a gyöngyvesszők, a juharok. Ragyog tőlük a kiserdő még ebben a rusnya ködös időben is. 
Tyúkországban állandósult a dagonya, így ha csak tehetem kiengedem a népet, de a nagy szabadságot már egy araucana kakaskám bánja, a szombati pörkölt helyett a róka vacsorája lett. A micusok elköltöztek és mire megtaláltuk hova, már elajándékozták őket, így macskátlanok lettünk, amit mindannyian nagyon sajnálunk, de nő majd újabb macska a kerthez, csak ki kell várjuk.
A hétvégén a Tyúkország Házának befejezésén dolgoztunk. Az egy éve vásárolt szegőléceket vágtuk méretre és kezdtük lefesteni őket, illetve az ól festetlen oldalainak is nekiugrottunk. A szünetben bízom benne, hogy sikerül a nyílászárókat is legyártanunk, mert érkezik a hidegebb ősz.
Éppen ezért, és mert hiszek Jobbraszomszéd néninek, hogy jönnek a fagyok, ma kiássuk Petivel a fagyérzékeny növényeinket, a kardvirágokat, a rózsanádat és folytatjuk a festegetést is.


A hétvége nagy része így telt.


Így is örülök, mert a kiserdőnk nagyon mutatós lett.


Minden oldalról az.

Zizi és Poci egy pár.

Peti is elültette a tulipánhagymáit.

Kacsahölgyek bevetésen.

A mókik pitypangot gyűjtenek.

Estefelé festegetnek.

 
Addigra a nap is kisütött.