Csapatmunka


Épp csak a tányérokat tettem a tálalószekrénybe, mire visszaértem, már mindketten a tettek mezejére léptek, most éppen, mint konyhai személyzet. Soha egyetlen másodpercet sem vesztegetnek el. Mindenhol ott vannak, mindent észrevesznek, azonnal reagálnak és roppant készségesek. Állandó riadókészültségben tartanak. Valamennyi házimunka a kedvükre való.  
 Igazi társak a fizika törvényeinek követésében, mindig a folyamatos rendezetlenségre törekednek. Azt is munkamegosztásban. Matyi kiborítja a játékosdobozokat, levetkőzteti a polcokat, kidobálja a fiókok tartalmát, Bajusz pedig rendre elfoglalja a megüresedett helyeket. Van hogy vetélytársak, mert ugyanazok a dolgok érdeklik őket, mint vezetékek, fali csatlakozók, labdák, dobozok, lógó és zörgő izék. Vagy az ebédlőasztal alatt található terülj-terülj asztalkám. Versengenek kinek jut(na) több lepotyogott ételmaradék, morzsa. 
Szeretnek mosni, szennyest válogatni, szennyest szétdobálni, szennyeskosárban aludni. Szeretnek teregetni, vizes ruhákon csimpaszkodni, vizes ruhákat lerángatni a szárítóról, szunyókálni száradó ruhákon. Szeretnek cipőkkel játszani, bár itt eltérő a gusztusuk, Bajusz beülni szeret a lábbelikbe, Matyi az orrukat szeretné megrágcsálni. Szeretnek mosogatni, bepakolni a gépbe, kipakolni a gépből, elnyalogatni a koszos tányérokat, elnyalogatni a tiszta tányérokat.
Matyi még a cumijával is megkínálja, és néha ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy óriási babacsókokat osztogasson neki. Cserébe Bajusz minden éjszaka megpróbál mellékucorodni a kiságyban. 

 Ők ketten egy pár.






Én is remekül vagyok, bár az idegeim kissé viharvertek.

Megjegyzések

csipike üzenete…
Jaj de édesek, két kicsi csöppség hogy egymásra talált. :-)
Ági üzenete…
Hű, de ismerős ez manapság minálunk is! A lányom még ezt azzal kiegészíti, hogy hamuzni akarja a cserépkályhát, ha nincs befűtve, meg a bekészített fával gurigázik...
mancoka kertje üzenete…
Igazán nem értelek, hogy mitől viharvertek az idegeid, mikor neked már semmilyen munka nem marad!
Nagyon cuki a kis segítséged!
Juhmeli üzenete…
Csipike, bizony nem gondoltam volna, de egymásra találtak. Igaz, azt sem gondoltam, hogy a társulásuk ennyi többletmunkával és izgulással jár.;)
Juhmeli üzenete…
Ági, hihi, a kályházás aztán kosszal jár, de utána el lehet nyammogni a hulladékon. :)
Állandóan rálépek valamelyikükre,, de nagy ritkán, mikor végre összezuhannék, akkor még rá is ülök valamelyikre...
Juhmeli üzenete…
Mancoka, ó én már csak ilyen túlizgulós vagyok.:) Mivel éjszakánként macskát keresek fejlámpával a lakásban bolyongva, hogy aznap éjjel éppen kit szemelt ki magának hálótársnak, így másnap az apró papírfecnik/legok/morzsák/gyöngyök összecsipegetése kétfogú elől igazi relaxprogram a napi ugrabugrában.;)
BoGyo üzenete…
Tünemények! Kitartást:)
Juhmeli üzenete…
BoGyo, nincs mit tenni, gyorsabbnak kell lenni, mint ők. Rengeteget nevetek a díszes kompánián, de sokszor égnek áll a hajam tőlük.
Nyözö üzenete…
Valahogy még kell tanulni azt a sok fizikát, bájológiát kérem szépen... A vandegráfgenerátor szerepében Anya, a fehér egerek helyett fekete macska is tökéletes! Kitartás Meli, a helyzet ismerős, de nem reménytelen. Minden a lehető legnagyobb rendben csúszik ki a kezeid közül... Don't panic!
Juhmeli üzenete…
Nyözö, mindig megnyugtató a tudat, nem vagyok egyedül. A dolgok pedig egyre hajmeresztőbbek, de még könnyen vagyok, mert négykézláb csak Bajusz gyors, és helyekre felmászni is még csak ő tud. Akkor jön csak rám a frász, ha már háromfogú is követni tudja a macskát, nemcsak az őt.