Reggelek

Lassan beleszokunk a fagyos reggeli rutinokba is. Feri nem felejti el kiolvasztani a kocsit, míg a mókik öltözködnek, én pedig nem felejtem el előző este a bejárati ajtóhoz készíteni a locsolókannát, amivel a fürdőszobából viszem a meleg vizet, hogy kiolvasszam az állatok itatóit. Bajusz közben reggeli tornát  és manikűrt végez, nyolckor pedig érkezik az őszapócsapat. Csizmahúzással sem töltök időt, a keményre fagyott, ropogós talajon a papucs is megteszi, inkább az állatok új nap feletti örömében és a fagy teremtményeiben gyönyörködöm egészen addig, míg az ujjaim is azzá válnak.













Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Én is az állatokkal kezdek, kómásan, de viszem a madaraknak, a kutyának a vizet, néha őt is ki kell eresztenem, mert ugyebár nem az óljában éjszakázik. Aztán néha rohanás a fényképezőgépért, mire észreveszem, hogy fázok.
Dominika üzenete…
Wow, mennyire szép minden nálatok! Én érdemben egy hete nem hagytam el a lakást (a bárányok, meg a himlő), szóval ez a szép fagyos látvány most gyógyír a lelkemnek. :D
Nyözö üzenete…
Gyönyörű ez a dérlepte kert! Úgy van ahogy írod: szépen beállunk mi is a téli ritmusokra. Igaz itt állatok nincsenek, de van helyette más... :)
BoGyo üzenete…
Mi is átprogramozzuk magunkat. Reggelt már havat is söpörtem. De amikor ilyen csodaszép látványra ébredünk, akkor ki is dob az ágy. Alig várom, hogy kint csoszogjak:)
Az a kis koszorú <3 <3 <3
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, tényleg el lehet feledkezni egy kicsit a hidegről, ha ilyen szép körítést ad a természet a munka mellé, de legközelebb tízszer meggondolom ezt a fényképezős dolgot, lefagytak az ujjaim...;)
Juhmeli üzenete…
Dominika, annak is megvan a maga bája, ha nem szenved miatta a Legkisebb. Lassan két hete, hogy így, ilyen dermesztő fehéren indulnak a reggelek. A mókik is megállnak egyet rácsodálkozni a reggeli rohanásban, mikor leérnek a lépcsőn és a klasszik elefánt effektussal koccannak egymás hátsó felének, hogy hű,meg há.
Juhmeli üzenete…
Nyözö, nagyon szeretek benne sétálgatni, figyelni, melyik növény, milyen csipkeruhát kapott aznap reggel. Csak a kesztyű ne maradjon el, és az orrmelegítő se.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, mi még havat idén nem láttunk, így a sepergetés nincs beiktatva, de remélem, hogy nem marad ki teljesen.
A koszorút mi is szeretjük, a gyerekekkel készítettük szőlővesszőkből, csipkebogyóból. Van egy nagy társa is, de még nem öltözködött ünnepi díszbe, és készítenék még többet, ha jönne egy kis enyhülés.
Nyözö üzenete…
Áldott, békés Karácsonyt kívánunk mindannyiotoknak!