A kosár tartalma

Délelőtt:


Délután:


Ennél szebb cserére nem is vágyom.







Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Felénk a macskák nem tojnak tojásokat, milyen érdekes helyen laktok! S ráadásul, mint a tyúkok még ott is hagyják. Ez igen!
mancoka kertje üzenete…
Milyen rendes (emellett szépséges) cicátok van! Nem hagyja kihűlni a tojásokat! Dicséretes!
A tojások is nagyon különlegesek! Még a húsvéti asztalomon is szívesen látnám!
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, hát az se lenne semmi, ha úgy lenne, ahogy mondod.:D
De Bajusz is csak macska, igaz, jól meg kell néznem, mikor beengedem, hogy többet ne hozzon nekem egeret a konyhába. Döglöttet sem.
Juhmeli üzenete…
Mancoka, szerencsére eddig csak az üres kosárban ejtőzött, tartsa is meg jó szokását!
A tojások itt éppen négyfajta tyúktól és egy kacsától vannak.
csipike üzenete…
Hűha...ezt hogy csinálta??? :-D
BoGyo üzenete…
Kotlós cica:))
Unknown üzenete…
Szia! Nagyon örülök, hogy rátaláltam a blogodra. Sok szép, érdekes dolog van itt. Szeretném kihasználni az alkalmat egy kis eszmecserére!
Mi is vidéken élünk gyerekekkel, kerttel, állatokkal. A tyúkjaink működésével már teljesen tisztában vagyok, két éve boldogítjuk egymást. Viszont némakacsánk csak tavaly óta van. Tavaly áprilisban sikerül beruházni egy anyakacsára 5 fiókával. Azóta felnőttek és 3-3 a nemek aránya. Most az anya újra kezdett tojni. Már van 5 (lehet, hogy már éppen 6) tojásunk. Ezeket és naponta összeszedem, mert a tyúkok tojójába tojja. Az anya már nagyon keresi a helyet, ahol - gondolom én - költeni szeretne. Állandóan kiszökik a baromfi udvarból. Legszívesebben kis is engedném, hadd találja meg a helyét, de folyton vissza akar menni. Ezt naponta kb. 50-szer eljátsszuk. Azt nem tudom, hogy ahhoz, hogy fiasak legyenek a tojásai, még bent kell, hogy legyen a fiúk között, vagy már nem lényeges? Te hagyod a maga rendjén történni az eseményeket, tehát hagyod, hogy fészekbe tojjon, és amikor akar költsön? Vagy összeszeded a tojásokat, és ha elül, akkor alárakod? Mennyi idős tojásokat lehet alátenni? Hány tojást bír kikölteni egy ilyen jószág? Várom válaszod, ha a rengeteg teendőd engedi! Üdvözlettel: Anikó
Juhmeli üzenete…
Csipike, titok.:)
Juhmeli üzenete…
BoGyo, láttam már olyat. Igaz, nem költött, de gondoskodott a pihésekről.;)

https://www.youtube.com/watch?v=bkXRuayRw4U&t=56s

És fordítva:

https://www.youtube.com/watch?v=TfhknthKeZM
Juhmeli üzenete…
Anikó, örülünk, hogy megtaláltál minket. Mi sem vagyunk szakértők a témában, éppen egy évvel járunk előtted.:)
Amit biztosan tudok, hogy nálunk 24 tojást raktak kétszer is, az egyik kacsahölgy 20 kiskacsát költött ki belőle, a másik, ami kicsi volt és fájós lábú, be sem tudta rendesen takargatni őket, az 13-at. Nálunk gyorsan gyűltek a tojások, mert 7 tojó volt, de azt szokták mondani, hogy két hetesnél ne legyen öregebb, mondjuk engem az se zavarna, simán tennék öregebbet is, ha éppen úgy sikerül. A kacsáknak saját házuk van, ott csináltak két fészket és hagytam ott a tojásokat, ott is költötték ki. A ház nyitva volt, le tudtak szállni fürdeni, enni, inni, mozogni, addig a tyúkok és a többi kacsa mindig csempészett be még tojásokat, így megjelöltem a költenivalókat, a többit meg kiszedtem minden nap. Csak akkor zártam be őket, a 34. napon, mikor várható volt a kiskacsák kelése. Azon a tavaszon -a tavalyin- vesztettünk el egy kacsalányt úgy, hogy a fészket a tyúkól alá rakták és nem tudtuk onnan lerobbantani, el is vitte a róka szegényt.
A többi kérdésedre nem tudok válaszolni. A tyúkoknál tudom, hogy képesek egy hónapig tárolni a spermiumokat, ezért ha nem mindegy ki-kivel hál, a tojásgyűjtés előtt egy hónappal külön kell tenni őket, hogy kiürüljön az ismeretlen apa sejtje a tyúkból.
Nálunk is szöknek a kacsahölgyek, tervezem is a tollvágást, mert ha összegyűjtik valahol a tojást az udvarban, és jól elbújnak -tudnak-, akkor megint elviszi a róka a kotlóst.
Ja annyi még, azt nem tudom, hogy nálatok a kotlós kacsa a fiaival van, vagy máshonnan voltak a fiókák és nem egy család a genetikájuk miatt, de ehhez aztán már végképp nem értek.
Drukkolok, hogy mindannyiótoknak kielégítő megoldás szülessen és sok kiskacsa.