Kezdődik

Nem a tavasz, de a szezon mindenképpen. Az első napsugarak nemcsak a medvét csalogatták elő barlangjából, hanem engem is, én viszont nem ijedtem meg az árnyékomtól, helyette a tervek és tettek mezejére léptem.

Kezdetnek megtette az, hogy a gyümölcsfasövényt rendezgettem. Új drótokat feszítettem ki, kötözgettem az ágakat és kivágtam néhányat, ami rossz helyre nőtt. 

Aztán persze megint esett a hó, ami  nem igazán tudott meghatni, mégis rosszul esett, mérgemben összetákoltam a régi madáretető helyett egy másikat, amit még ősszel kiszabtam, aztán valahogy parkolópályára került. Most viszont már a kiserdőben várja - félkészen, de használhatóan, ahogy az már nálunk lenni szokott- a madarakat.


A kertészmotorom azóta sem állt meg, a héten vetettem néhány dobozkába tesztnek paprikát, paradicsomot és padlizsánt.  Rendezkedem az udvarban, tervezgetek, hova tudom az építkezés elöl menekíteni az útban lévő növényeimet. Néhány növendék fát, a krókuszkáimat, a kiserdő egy részét és a komplett évelőágyat. Azt kell mondjam, idén sem kezdünk lagymatagon, csak lehessen a talajra lépni, feltúrom a fél kertet, mentem a menthetőt.







Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Régen írtál a párocskádról, remélem megvan még a cicátok?!Amúgy nagyon élveztem az együttműködésüket.
Fernel üzenete…
Hö-hö, mik nem vannak :D Építkezés? Izgatottan várom. Mintha eltűnt volna az a fül a felső sorból...
BoGyo üzenete…
Mozgalmas évetek lesz!! Felénk folyamatos mínuszok vannak, köd, szürke, borult idő:(( Sosem lesz tavasz:(
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, Matyi-Bajusz páros még mindig jól működik, most a kukázás a főprojektjük, de az asztal alatti morzsákért is megy még a küzdelem...
Juhmeli üzenete…
Fernel, az építkezés már biztos, de a papírok aláírása után fogom csak igazán elhinni. Az eseményekhez az oldalsávban lévő linkkel juthatsz el.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, az idő nálunk is ilyen, két óra után oszlik fel a köd, és kezd engedni a fagy, nem kertésznek való idő, de tuti lesz tavasz, hamarabb, mint gondolnánk, a hóvirágok már ezt suttogják.;)