Március 15. - 21.

Hétvégén csináltunk egy kis veteményezést. Dugtam el néhány sor hagymát zöldhagymának, ugyan ide palántáztam salátákat. Mellé került négy sor sárgarépa, retekkel sorjelölőnek. Szomszédjuk lett két sor petrezselyem, mellé borsó költözött. Aztán később eszembe jutott, hogy tavaly szedtem magot a felmagzott spenótról, így az következett, az ágyást pedig mindenféle maradék saláta zárta.
Néhány nappal később vetettem még sóska magot és piros fokhagymát. Vissza vannak még a vörös-, fehér-, lila-, sonkahagyma, és akkor a kora tavaszt nagyjából lerendeztem a konyhakertben. 

Bentre vetettem káposztaféléket, szárzellert, bazsalikomot, édesköményt, és elkezdtem szétültetni a paradicsom palántákat. Szeretnék még vetni chilit, és a besült paradicsommagok helyett másikakat, de lesz még hely büdöskére és körömvirágra is.
Feri visszavágta az évelőket, díszfüveket, és összegyűjtötte a metszési hulladékot mindenhonnan, takaros kupacokat emelt belőlük, reményeink szerint bedaráljuk majd őket, ha sikerül szert tennünk egy ágaprítóra.
Közben ibolyába borult az udvar és eszembe jutott, mennyire ízlett tavaly a kandírozott ibolyavirág, de a készítéséhez egyelőre nem érzek magamba késztetést,  így csak várok, és várok, hátha megszólal a hang. A magnóliák is színesednek,  nyílnak a csillagvirágok, a törpenárciszok, a kajszi és a mandula. Nyáriasan meleg van, így idebent hűsölök Bajusszal.










Megjegyzések

BoGyo üzenete…
De szép színes már a kertetek! Végre itt a jó idő!
Juhmeli üzenete…
BoGyo, igen, az erica ciklámenjéhez napról napra többen csatlakoznak. Remélem nálatok is hasonlóan!