Tavaszi takarítás

Tavaszi takarítást csinálok a veteményesben, az őszi valahogy elmaradt. Összegereblyézem az elszáradt gazt, visszavágom az évelőket, összeszedem a karókat, tépem a komló és szulák szövevényét a szederről, ásom a tarackot az őszi ágyásból. A komposztdomb szépen hízik, a metszési hulladékból összehordott kupac is egyre magasabb. Nekilódult és lassan szedhető az őszi vetésű spenót, madárbegysaláta, és nem hittem volna, de a mák is átvészelte a telet.
A komló indáiból készítettem a mókiknak egy kis meglepetést, és örülök a napsütésnek, a krókuszoknak, a sok tennivalónak.


Komlót inkább halva, mint élve.

Napsütést minden kertbe!









Megjegyzések

Nyözö üzenete…
Varázslatos ez a krókusztömeg Meli! Nálad a sárgák vannak nagy tömegben, nekünk még csak most bújnak a lilák, meg a háromszínűek. De azért végre van sárga is a kertben — igaz nem krókuszok. :)

Ezek a kis csibefigurák ismerősek, Emma is kapott ilyeneket egyszer Húsvétkor. El is nevezte őket jó gyerekszájjal Tyúkpamacsnak. :)
Holdgyöngy üzenete…
A szokásos:nálatok már krókusz, nálunk most kezd bújni. Jópofa ez a Tyúkpamacs , ha már máshol nevet is kapott, s az ilyen koszorúkat is szeretem.
BoGyo üzenete…
De szépek! Minden évben megcsodálom őket! A koszorú nagyon mutatós lett!! Biztos tetszett a gyerekeknek!
mancoka kertje üzenete…
Ó, de csodálatos az a krókusz köröcske! Jó munkát neked a többi tennivalóhoz is!
Juhmeli üzenete…
Nyözö, Tyúkpamacs, nagyon jó! A mókik még nem fedezték fel, én meg kivárom. Képzeld a krókuszkáimnak csak a fele van meg, a szív másik fele hiányzik. Teljes az amnézia ez ügyben, lehet hogy valamelyik liszteszacskóban szomorkodnak elfelejtve.:(
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, igen napos fekvésű a telek, igazi oázis, nagyon jól jártunk vele.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, most új helyet kell nekik találnom, hogy jövőre is ragyoghassanak.
Juhmeli üzenete…
Mancoka, neked is szép hétvégét, ragyogjanak a téltemetőid!
Mr Eggs üzenete…
Pedig némi komló nem lenne rossz, hogy befuttassam vele a lugast amíg a szőlő nem alkalmas rá.
Juhmeli üzenete…
Mr Eggs, gyorsan nő, azt meg kell hagyni, de magról és gyökérről is terjed, mint a veszedelem. Ha egyszer betette a lábát a kertbe, nehéz kitessékelni, és oda is bekukkant, ahova a fene se kívánta. Mit szólsz a lonchoz? Illatos, gyorsan nő, és télen is van lombja (valamennyi). Ha a közelben lennél, már küldeném is.
Nyözö üzenete…
Meli, ha már ott az a komló főzhetsz belőle házi sört is. :)
Juhmeli üzenete…
Nyözö, ne csigázz! Amennyi termése volt, tuti kijönne belőle pár liternyi.