Jó lenne, ha esne

Több, mint egy hónapot vártunk rá. Ha nem számítjuk a garázsbontó családi szekció hátát áztató szemerkélést -márpedig nem számítom-, itt eddig csak az országos esők felhőinek kiszáradt széleit nézegethettük reménykedve. Olyan a föld, mint a beton. Az elvetett magok nem keltek ki, de ami kikelt idővel szublimált, szóval idén sem kell répa- és petrezselyem-mérgezést kapnunk, de egyebet sem. A mai zápor ígéretesnek tűnt, rohantam is ki alvásidőben kapirgálni, és sajnos lehetett, meg se látszott, hogy reggel végre dalra fakadt az esőcsatorna. Azért kapálás jobban ment és ez nekem elég volt a boldogsághoz, helyrepofoztam a mókikert ágyásait, itt-ott a rózsakertet.
Közben pár nap alatt több tucat hullámpalát, gerendát és több ezer téglát mozgattunk meg -nem jedi erővel-, így esténként minden nem létező izmom helye fájt, leginkább a csak legendákból ismert hasizmom helye, egy mondattal: részünkről elkészültünk a tereprendezéssel az építkezés helyén. A szomszédból átlógó tujasövény új frizurájának kialakítása van még folyamatban, és akkor végre kertezhetek is, ha nem törik bele a kapa a talajba. 
Csoportkép ujjlenyomatokkal.





A feketék az utolsók.

Összetart a mókibanda.

Rend volt, még fodrászkodunk, barkácsolunk és a góré előtti zsibvásár is várat magára. Abból haraptunk ma egy nagyobbacska falatot, melynek következtében Feri elvesztette utánfutóval való tolatási szüzességét a vaslerakatban, így megszabadultunk a hat éve gyűjtögetett, dugdosott, elfeledett vashulladéktól.

A fetrengő alatti téglaplacc új helyre került.


Egy részéből bekötőút lett a rózsakertbe.

Szórakoztatunk, és kotlunk.

Állati ügyek: a kacsák gyűjtöttek tojást, már egy hete kotlik rajta az önként jeletkező, Piroska pedig naponta gyarapítja tyúktojással is a fészekalját. Pityi ezt nem bánja, én annál inkább. Minden késő délután sasolok, mikor szál le enni, inni, fürdeni a kacsa, hogy kibányászhassam az arasznyi vastag tollpihéből a kakukktojást. A keltetőbe is elkezdtem gyűjteni tojásokat, egy hét múlva Feri is elkotlik, ő szokta levezényelni a keltetést. Akkor megcsappantom a tyúkok számát és újra összeeresztem a népet, előkészítem a kicsik fogadására Tyúkországot. 

Jó lenne, ha esne, úgy igazán. De tényleg.





Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Melinda ezt kívánom mindig én is, mi is. Nézegettem, a gyümölcsfák tele vannak , tavaly itt egy darab gyümölcs nem volt, mind elfagyott. Most mi lesz a sorsuk? Aranyosak a mókik.
Unknown üzenete…
Erre sem rózsás a helyzet. Ma vettem két kapanyelet és két gereblyenyelet. Ha ásom a földet, téglányi rögöket fordítok ki. A spenót 10-20cm távolságban kelt. A retek girbe-gurba. Répát és zöldséget még nem is tudtam vetni. Nagyon várom már az esőt. Melinda! Mennyi idősek a gyerekek?
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, most nálunk is vannak kis barackok, tavaly egy sem termett a hatféle fán, remélem jut is, marad is. Kívánok nektek szép termést.
Juhmeli üzenete…
Imre, a talaj nálunk is ilyen, berepedezve, betömörödve, kapával csak vakargatni lehet a hátát és semmi nem történik derékfájáson kívül, már csak a májusi esőben bízom. De örömtáncot járok, ha végre történik valami.:)
A mókik 8, 6, 4 és másfél éves kertészpalánták.
mancoka kertje üzenete…
Azóta biztosan megérkezett hozzátok is az eső, és jól eláztatta a földet. Hozzánk is ideért, mégha nem is bőséges formában.
Gyönyörűek a tulipánjaid! A mókikról nem is beszélve!
Akkor mostmár kezdődhet az igazi nagy munka, az építkezés!
Örömteli szép munkás napokat nektek! (Hátha te is kapálhatsz kedvedre!)
Névtelen üzenete…
Szépek a virágok, még szebbek a kiskertészek.
Nekem sem keltek még ki a zöldségek, nagyon hideg van, hideg a föld. Ha kialakul az idő, akkor újra vetek. Sokszor volt olyan, hogy május elsején veteményeztünk, mert korábban nem lehetett, s minden megnőtt. A meleg földben hamarabb is keltek, Te is vethetsz még újat, bár tudom, dupla munka.
Az építkezéshez erőt, egészséget, jó kertészkedést, bő termést kívánok, s tyúkország is gyarapodjon! Nagyon ügyesek, szorgalmasok vagytok!
Marika
Fernel üzenete…
Hát aranyom, én mindent megtettem tegnap, hogy feléd küldjem. Pedig tudod, én vagyok a legutolsó, aki az esőre panaszkodik, de mikor este hétkor, hazafelé harmadszor áztam bőrig, a három fokban és viharos szélben, akkor már mindenhová kívántam, csak el innen. Végül ma hajnalban sikerült neki abbahagyni, hála Istennek, itt csak eső formájában volt, le is jött vagy 50 mm. Kicsit arrébb már szép karácsonyi üdvözlőlapokat fotóztak...
Kedden azért megállapítottam, hogy az idén nem kell bajlódnom a dióval, nem azon fogok meditálni, hogy mi a francot csinálok vele - érzékeny vagyok rá, nem ehetem -, csupa fekete hajtás és porzó fogadott. Volt vagy mínusz 2 reggel.

Szépek nagyon a tulipánok is, de a mókik szebb virágszálak.
Feri elkotlásán jót röhögtem.

Pusszantás.
BoGyo üzenete…
Remélem most már jó átázott nálatok is a föld! Nálunk volt minden, eső, hó, jeges szél. Szegény kis virágaim nem nagyon élvezték a hótakarót. Viszont az eső nagyon kellett felénk is.
Szépek vagytok, mint mindig!!
Juhmeli üzenete…
Mancoka, szerencsére jött eső is, igazán szomorú lettem volna, ha csak a lehűlésből kapunk. Közben röhögök magamon, mert eső miatt meg a kőműves nem jött.:)
Juhmeli üzenete…
Marika, köszönjük a biztatást és a dicséretet. Fogok még egyszer vetni, de még reménykedem, hogy a mostani eső előcsalogatja a veteményt. Neked is jó termést, erőt, egészséget.
Juhmeli üzenete…
Fernel, köszi, tudtam, hogy számíthatok rád, az eső megérkezett, szerencsére a mínuszok elmaradtak. Hanem aztán vigyázz magadra, és legközelebb csak egyszer ázz el, utána már ki se tedd a lábad a jó meleg sparhelt mellől.
Juhmeli üzenete…
BoGyo, mindenki örül az esőnek, nem is nagyon értem, hová esett a sok korábban beharangozott eső, mikor mindenki porzott, vagy keménykedett. Nálunk csak havas eső volt, meg szél, a hó és fagy elkerült minket eddig. Kukkolnék a kertedben, mikor mutatod meg?