Tulipános

Várom az esőt. Már egy hónapja. Közben pedig leginkább sétálgatok a kertben és gyönyörködöm a magnóliákban, a zsenge juharlevelekben, a tulipánokban. Persze akad munka is. Kaszálás, fűnyírás, gazolás, lomtalanítás, de leginkább aprómóki üldözés tulipánszimatolással egybekötve. A tulipán a sok kedvencem közül az egyik fő. Nem tudom, miért. Lehet bármilyen színű, alakú, illatú, méretű, én oda vagyok érte. Nagyon szerencsés vagyok, mert úgy tűnik, szeretik a kertet, lelkesen szaporodnak, van olyan, amelyik néhány év alatt a kezdeti két tucatból egész századnyi fogadó-bizottsággá alakult a bejáratnál. Mostanra megszámlálhatatlan öröm nyílik bimbóikból a kert minden pontján.





.










Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Mindig öröm a kertedben járni. Akkor, az én tulipánjaim hagymáit valami megehette, volt sok, s egyszer csak eltűntek, egy maradt mutatóba.
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, akkor tényleg nagyon szerencsés vagyok, mert nálunk -emlékeim szerint- ilyen horror nem történt még egy tulipánunkkal sem. Esetleg megpróbálhatod azokat az ültetőkosarakat, ki tudod emelni vele a hagymákat, meg talán védi is őket a falánk állatoktól.
Oliv Flower üzenete…
Egyszerűen meseszépek!!!
Én csak tavasszal dugdostam el őket és csak párnak lesz virága.
Így Nállatok fogok gyönyörködni a színek és formák tengerében :)
Nyözö üzenete…
Ezek valami fantasztikusan csodaszépek! Nem is tudom melyik tetszik a legjobban. :)
Juhmeli üzenete…
KM, örülök, hogy benéztél és remélem jövőre a saját kertedben is gyönyörködhetsz a tulipánokban.
Juhmeli üzenete…
Nyözö, ezzel én is így vagyok, azért is van ennyiféle. Lassan úgy leszek velük, mint Gombóc Artúr a csokoládéval.