Zajlik az élet

Olyan sok dolog történt, hogy azt sem tudom hol kezdjem, sőt, most hogy így belegondolok, alig pár jut eszembe, a többiről már meg is feledkeztem. Amik viszont a fejemben maradtak végül, azok idén is elfoglalták a spájzot és csipognak, kopognak, pityeregnek szünet nélkül a nagy porszívós dobozban.

54-ből csak 16 kelt ki, Ez nagyon rossz arány, amiről jórészt az araucana kakasom tehet, egyetlen kék tojásban sem lett kiscsibe. A marans kakasok az említett teljesítményhez képest hajszálnyival teljesítettek jobban, pontosabban 16 fiókányival. Legalábbis ennyi pipi kelt ki a csokibarna és a vegyes szedésű ilyen-olyan színű tojásokból.

A mókik nagyon örülnek, végig követték a kelést, számolgatták a pihés fekete sereget. Matyi még babacsókkal is megkínálta őket.

A csibéken kívül most a rózsák kapják a legtöbb figyelmet. Még csak egy-egy virág mutatkozik néhány bokron, de azokat minden nap többször is felkeressük, nézegetjük, szimatoljuk. A Meilland rózsákkal elbánt a tél, legtöbbjük tőből újult meg, így van egy kis elmaradásuk a többihez képest, de remélem helyre jönnek.

'Reine de Violettes', isteni az illata, Feri vett neki egy támasztékot, nagyon jól mutat az ágyásban.

'Swan Lake', futó, de még nem kapaszkodik.

Völgycsillag a rózsaágyásban.

A veteményesben van elég sok munka. Még csak most ültettem ki a palántákat és nem a sajátokat, mert azok idén nem sikerültek, nem nőttek meg öt centinél nagyobbra. Így kapott és vásárolt palántákból állt össze a paprika és paradicsom csapat gerince. Sokat kell gazolni, kapálgatni és még vetettem is. Egy kis zöldbabot, cukkinit, spenótot. Szeretnék még kukoricát és uborkát is, meg ami még a kezembe kerül a dobozkámból. Dísztök és díszkáposzta. Sarkantyúka. Bögrevirág. Büdöske és körömvirág.
Egyébként elég jól lehet főzni a veteményesből. Bőven van spenót, rukola, saláta, hagyma, retek. A tavalyi sárgarépa, a spárga, az eper csak mutatóba, de annál nagyobb becsben tartva.

Ebédhez valók.

A veteményes rózsája. Elfelejtettem megmetszeni. Nem nagyon sértődött meg, szebb, mint valaha.

Móki a mókikertben. Büszke a salátájára, amit mellesleg meg sem eszik.

Matyi is szívesen tölti itt az idejét.

Veteményes.

Margaréták a rózsakertben.

'Golden Celebration'.
Tavaly ősszel ültettem a szüli-, névnapomra és persze karácsonyra. 
Egyszerűen gyönyörű. A színe, a formája, az illata. 
Ferinek is kedvence lett.

'Honorine de Brabant'.
  
Színesek a tojások is. 
És még mindig örülök nekik.

Ma éjjel pedig ezekkel leszek elfoglalva.





Megjegyzések

BoGyo üzenete…
De tündér kis pelyhes banda! Szorítok a kacsáknak, hogy minél nagyobb legyen a létszám!!!
A kert pedig gyönyörű!!! A mókik pedig tündérek:)
Juhmeli üzenete…
BoGyo, köszönjük, még jó, hogy a mókik, a kert és a kacsák egyedül is tuják hozni a tündéri formát, így munka helyett állandóan csak gyönyörködöm.:)