Hurrá, nyári szünet

Már nagyon vártam, hogy visszakaphassam végre az összes mókimat és mind együtt lehessünk. Meg is rendeltem nekik, nekünk a kicsit tágasabb medencét, előástuk a tollasokat, és a vízipisztolyokat. A nyári hangulatról a leanderek, a rózsák, a gyöngyvesszők és a málna gondoskodik, bár Matyika még meg-megáll az eperágyás mellett, ahol a túlérett eprek illata emlékeztet minket arra a néhány bogyócskára, ami még némi lelkesedéssel megkereshető, mert aprómóki ott áll kitartóan és mutogat, hogy enne. 
A borsó letermett, nem lett sok, de legalább jól hasznosult, és aprómóki azt is tömte. A palánták miatt legszívesebben sírnék, rengeteg elültettem, még annál is többet pótoltam, de a lótücsök kevésnek kegyelmezett. Azokból pedig oly kevés lódult neki a fejlődésnek! Csak két padlizsánon és öt paradicsomon van virág, a paprikák olyanok, mikor a földbe kerültek, egy csomó hagymám ki sem csírázott, ahogy a zöldbab sem, kíváncsi vagyok és aggódom, vajon eszünk-e idén kerti paradicsomot, paprikát cukkinit. Pedig a konyhakert nem áll nyakig gazban, mint szokott, sőt hetente minimum kétszer most meg is locsolom a palántás szekciót, remélem az helyreteszi a dolgokat. Cukkinire, zöldbabra, uborkára még van időm, hogy pótoljam és kiültetem utolsó próbálkozásnak a maradék palántáimat. Egy részüket nagy cserepekbe teszem, aztán megteszem a tőlem telhető legtöbbet, legjobbat.
A rózsák első nagy virághulláma végéhez ért, vissza is metszettem őket, és már híznak az új bimbók a bokrokon. A levendula csodás, minden évben megörvendeztet, és olyan jó, hogy már itt is van, közel a gyerekek kuckójához, nemcsak a veteményesben élvezhetem.

Idén igyekszünk rendbentartani a kert legtöbb szegletét, így nem vagyunk elmaradva a fűnyírással sem.

A mókik szeretik a házikójukat.

Feri teljesen odavan a leandereiért.

A hinta a nagy akrobatamutatványok és veszekedések helyszíne.

Matyi ismerkedik a homokkal, egyelőre a más nyakába lapátolásban ért el kiváló eredményeket.

A juharok és magnóliák kibírták az átültetést. Szeretem a sárga és a bordó levelűt így egymás mellett látni.

Levendulák a rózsakertben.

Meli a hortenzia bokorban. 
Ez most már télig így is marad.
Bálint pedig egy igazi kis paparazzo lett, már a fejem is benne van a lesifotójában, nemcsak a csizmám!






Megjegyzések

Holdgyöngy üzenete…
Ügyes lesifotósod van! A kerted a szokásos szép. Tudod Melinda nekem egy valamim szokott lenni: borsó. idén két marék hüvelyes lett. Ennyit az idei év borsóterméséről. Matykó nagyot nőtt, s már nagyfiús lett. Mindig kapkodom a fejem, kit is látok?!
BoGyo üzenete…
Tündéri:)) Álomkertetek van! Igazi vadregényes, természetes, gyönyörű!!
A hortenziád pedig álomszép!! Szép nyarat nektek!!!
Oliv Flower üzenete…
Régen jártam "felétek" ! Egyszerűen csodaszép, mesebeli a kertetek!!!! A Mókik mekkorát nőtek! Az előző bejegyzésekben látva az állatkertet, ők is gondos kezekről tanúskodnak :)
(Ha lehet hinni a népi megfigyeléseknek/szokásoknak/stb., akkor = jányos háznál leander, nem sok jót jelent, mert nem fog férjhez menni a jány!)
Juhmeli üzenete…
Holdgyöngy, remélem mással kárpótol majd a kerted. Matyi már tényleg igazi gyerek lett, egészen beépült már a mókibandába, egyelőre, mint szabotőr.:)
Juhmeli üzenete…
BoGyo, köszi, igaz, hogy vadregényes, bár kevésbé lenne az! Idén nagyon igyekeztem, hogy rendesebb legyen, de a szárazság miatt a veteményest nagyon nehéz volt gondozni és a fűnyírást is csak foltokban végezzük, úgy meg nem az igazi.
Képzeld, végül mostanra megjelent néhány ernyős verbéna palánta, úgy örülök nekik! De a díszgyertyáért fáj a szívem, amikor a rózsakert pihent, akkor az volt a sztár az ágyásban.
Juhmeli üzenete…
KM, akkor mire Kaci eladósorba kerül megválunk tőlük.;)

Én is rég jártam feléd, de mihelyst tudom, pótlom a kertkukucskálást.