Nyári színek, nyári ízek

Nyár van. Igaz, még csak most múlott június elseje, de nem lehet máshogy nevezni. Megjöttek az égető nappalok, döngicsélnek a szúnyogok, visszatértek a szeplők, halmozódik a sok feladat odakint. Hetek óta először esett újra az eső, így próbálom utolérni magam, mert a héten háttérbe szorult a kert - idebent játszottam elveszett világosat, vagyis olyan munkákat csináltam meg, amire emberemlékezet óta nem jutott idő, vagy csak egyszerűen nem jutott eszembe- és ez a pár nap éppen elég volt ahhoz, hogy most kapkodhassak. Hogy mit is szedjek, hol gazoljak, mikor ültessek, és hova, hol kezdjem a fűnyírást, mikor fejezem be végre a rendrakást, de legfőképpen, mikor tudok végigsétálni apró birodalmamban nyugodtan, rácsodálkozva minden virágra, lefeküdni a fűbe, hogy a hangyák és kullancsok kedvükre megmászhassanak, elvégre erre való a kert.

Rövid életűek mákvirágok.

Feri kis kedvencei.

Bálint petúniája,mint megannyi apró napernyő.

A rózsakert teljes pompájában

Bemutatkozott a 'Macrantha Raubritter' futóm.

'Kalmar'.

'Perennial Blue'.

'Leonardo da Vinci'.

'Eden' és a betonkeverő. 

'Cardinal de Richelieu'

'Dames de Chenonceau'.

Közben dübörög az eperszezon, így a mókik is eperillatot árasztanak valahányszor hozzámbújnak, ami a snidling-szezon után üdítő változatosság. Tegnap bekukucskáltam a borsó szoknyája alá is, csak hogy megkóstolhassak pár szemet csemegének gazolás közben. Sétálhattam is fel rögtön a kisvödörért, így a június elsejét nem is tudtam volna méltóbban megünnepelni, mint hogy megfőzzem a szezon első borsólevesét saját kis répákkal és hallgassam a felhőszakadást, aminek egyszerre örültem is és aggódtam is.

A zsákmány.













Megjegyzések

Beszter üzenete…
Jaj, de szép a rózsakert! A da Vinci rózsa olyan gyönyörű! Nekem is van hasonló színű, a házzal örököltük, sokfelé látom a faluban is, de nem hiszem, hogy neki ilyen pedigréje van. Mi általában pünkösdkor esszük a szezon első mindentakertbol borsólevesét, ahogy nézem a veteményt, idén is így lesz. :)
Juhmeli üzenete…
Eszter, nem számít a pedigré, ha tetszik. Feri egyik nagy kedvence 200 ft-os multiszerzemény, és ugyanezért dobog szomszédnéni szíve is, mindig elmondja, mennyire gyönyörű és különleges.:) Nálunk a bordó futó található meg minden egyes háznál, így nálunk is.

Jó borsózást kívánok nektek, már van plusz segítséged is a bontogatáshoz. Ma főzelék lesz nálunk belőle.