Képek

 Úgy telnek a napok, mintha semmi sem történne, semmit sem csinálnánk. És tényleg, a kertben alig dolgozgatunk. Kaptunk egy kis esőt. Rögtön nekiestem a gaznak, aztán felfedeztem, hogy már vagy harminc centisek az uborka bokraim, így lelkesen kifeszítettem az uborkahálót közéjük. A paradicsomokat, padlizsánokat rendszeresen, 10 naponta permetezem Polyversummal, és egyszer kaptak egy löket Karatét is a poloskák. 
Fejben viszont nagyon kertezek, ott füvet kaszálok a nagy gyümölcsösben, bozótot írtok, sövényt vágok, körtét szedek, kapálok, hidegágyat építek és bevetem mindenféle finomsággal télire. Egyébként pedig pancsizunk délelőtt, délután és este. Közben tollasozunk, focizunk, hisztizünk, eszünk és felforgatjuk a lakás minden egyes négyzetcentiméterét. A spájz és a konyha-ebédlő után nekiestünk a gyerekszobák átrendezésének is. Most, hogy ott már túllátunk a szeméthegyen, az utolsó helység következik, a mi szobánk. Onnan kilakoltatjuk Matyit a kisággyal, megy a nagy gyerekszobába Kati helyére, akit néhány nappal ezelőtt Petihez költöztettünk, és tévézős szoba lesz belőle. Nem Katiból, hanem a szülői hálóból. Úgyis csak éjszaka használjuk.
Hát ennyi. A kutya nő, még mindig rajong, a tyúkok vedlenek, a kacsák megint fészket raknának, a rózsák itt-ott másodvirágzanak, a verbénákból végül mégis tenger lett, és lassan de biztosan nyakig merülhetünk a körtében is.
'Rose de Resht'

Cukimóki focizik.

Kacimóki szintén.

A labda nem élte túl, a barátság igen.

'Bonica'

A kerítés ráncfelvarráson van.

Nem, és nem, Goldi nem akar hullahopp karikázni.

A mese még mindig tart és még mindig megdobogtatja a szívem.


Hamarosan az öreg körte egyik fele fellélegezhet.












Megjegyzések

kovtama üzenete…
Annyira szeretem ahogy írsz, ezt csak a képeid múlják felül. :)
Andrea üzenete…
Meli olyan jó kis beszédes fotókat csinálsz..)
Én még majd jövőhéten kezdem felhasználni a tojásokat, amiket adtál.
Az én verbénáim nem akarnak semmiképpen előbújni, mitől tünt el ennyire, pedig tavaly nagyon szép volt. A rózsák még a neveldében vannak, remélem megmaradnak.
Goldi nagyot nőtt, aranyos amilyen szimbiózisban van a gyerekekkel is. Jól haladsz a nevelgetésében? Küldök fotókat. Szép vasárnapot nektek sok szeretettel!)
Juhmeli üzenete…
Tamara, örülök, ha jó érzéssel jössz és haladsz tovább tőlünk.
Juhmeli üzenete…
Andrea, Goldi sokat tanult, bár mostanában csak azt, hogy hogyan éljen velünk, ez is bőven elég. De tudja a gyere, ül, marad, fekszik, fúj, kérem, hozd, mész, pacsi szavakat. A legtöbbször szót is fogad, de csak nekem. Ezen még csiszolgatni kell. Egyébként pedig édes kis majom, nagyon könnyű vele.

Majd viszek verbéna palántákat szeptemberben, mikor megszálljuk a kertedet.:)